Ionuț Simionca: ”Guvernul a inventat, prin OUG, un colac de salvare politică pentru baronii locali ai PSD!”

 -  -  25


 

Într-o declaraţie susţinută săptămâna aceasta în Camera Deputaţilor, preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, a criticat modificările recente făcute de actualul Guvern la legea alegerilor locale.

La o săptămână de la alegerile europarlamentare şi de la referendumul în care românii au sancţionat categoric la vot actuala putere, PSD s-a regrupat şi a modificat regulile alegerilor locale. Să nu creadă cineva că modificările urmăresc interesele cetăţeanului sau o mai mare reprezentativitate a aleşilor locali. Nici vorbă! Schimbarea a fost făcută exclusiv în interesul PSD, fapt care demonstrează că partidul condus, mai nou, de Viorica Dăncilă nu a înţeles în 26 mai că românii nu mai pot fi ignoraţi şi prostiţi!“, susţine acesta.

Deputatul bistriţean crede că noua formulă de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene îi avantajează pe baronii locali ai PSD aflaţi în funcţii. “Nici nu se răcise bine scaunul lui Liviu Dragnea când Guvernul a decis, printr-o ordonanţă de urgenţă, că Preşedinţii de Consiliu Judeţean vor fi aleşi uninominal, într-un singur tur de scrutin. Dacă Dragnea nu a mai putut fi salvat, această ordonanţă este colacul de salvare politică pe care PSD îl aruncă celebrilor săi baroni locali”, a afirmat Ionuţ Simionca.

Acesta a explicat că, de principiu, PMP nu are nimic împotriva alegerii preşedinţilor de Consilii Judeţene prin votul direct al românilor, cu condiţia ca acest vot “să fie legitim şi să aparţină unei majorităţi a celor care şi-au exprimat opţiunile electorale. Asta înseamnă alegeri în două tururi de scrutin: atât pentru primari, cât şi pentru Preşedinţii de Consilii Judeţene”.

Declaraţia deputatului Simionca vine în contextul în care partidul din care face parte, PMP, a iniţiat mai multe proiecte care urmăresc “reforma reală a administraţiei şi apropierea politicilor publice de cetăţean, cum ar fi: reducerea la 300 a numărului de parlamentari, eliminarea pensiilor nesimţite, alegerea primarului în două tururi de scrutin, introducerea votului electronic etc”.

Pentru fiecare dintre aceste proiecte, am organizat dezbateri publice şi am strâns, ca suport, milioane de semnături de la români. Felul în care PSD a dat ordonanţa de urgenţă pentru alegerea uninominală, într-un singur tur, a Preşedinţilor de Consilii Judeţene, fără consultarea publică a tuturor forţelor politice şi a societăţii civile, arată că PSD pune în continuare interesele propriilor baroni deasupra intereselor românilor şi ale ţării“, a concluzionat Ionuţ Simionca, preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud.

25 bookmark
0 notes
707 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.