Ionuț Simionca, inițiatorul Legii Colectiv: ”Mă înclin în memoria victimelor nevinovate și sunt alături de cei care caută să își vindece rănile trupești și sufletești provocate de incendiul nimicitor”

 -  -  2940

Astăzi se împlinesc cinci ani de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia zeci de persoane au decedat. La cinci ani de la tragedia din Colectiv, deputatul PMP Ionuț Simionca, cel care este și inițiator al Legii Colectiv, a transmis un mesaj.

”La cinci ani de la tragedia din Colectiv, mă înclin în memoria victimelor nevinovate și sunt alături de cei care caută, în continuare, să își vindece rănile trupești și sufletești provocate de incendiul nimicitor.Pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc, am inițiat, în calitate de deputat, Legea Colectiv, prin care un club, restaurant sau alt spațiu public ce funcționează fără autorizație de securitate la incendiu este obligat să semnalizeze printr-un panou lipsa autorizației. Astfel, persoanele care merg în aceste locuri vor cunoaște riscurile la care se expun. În același timp, am votat în Parlament legea privind acordarea de tratament medical pe toată durata vieții supraviețuitorilor tragediei de la clubul Colectiv, o lege promulgată chiar astăzi de Președintele Klaus Iohannis”, a transmis Simionca.

Ionuț Simionca este parlamentarul datorită căruia există Legea Colectiv, o lege care în opinia sa ”poate să salveze viețile oamenilor”. Datorită acestei legi, cetățenii sunt înștiințați asupra riscului de incendiu în spațiile publice și astfel pot să hotărască singuri dacă își asumă sau nu acest risc.

La data de 30 octombrie 2015, România avea să trăiască cea mai mare tragedie din istoria postdecembristă- incendiul din clubul Colectiv. Un număr de 65 de persoane și-au pierdut viața în urma acestui incendiu.

2 notes
65 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ionuț Simionca, inițiatorul Legii Colectiv: ”Mă înclin în memoria victimelor nevinovate și sunt alături de cei care caută să își vindece rănile trupești și sufletești provocate de incendiul nimicitor”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *