Ionuț Simionca le dă MURĂ-n gură: a scris un proiect de scutire a taxelor de terasă. “Aleșii locali din Bistrița nu trebuie să facă altceva decât să și-o asume și să o voteze!”

 -  -  1028Candidatul PMP la Primăria Bistrița, Ionuț Simionca, pune pe masa aleșilor locali un document care permite scutirea de taxe a restaurantelor și teraselor. Oamenii de afaceri din Bistrița ar putea beneficia de această scutire, imediat ce se adoptă Hotărârea de Consiliu Local.

Ionuț Simionca susține că a REDACTAT un proiect în acest sens, după ce consilierii locali PSD și PNL au avut dispute în acest sens, fără a găsi soluții iar proiectul inițiat de viceprimarul Cristian Niculae a fost retras de pe ordinea de zi.

ziar de bistrita ionut simionca

Scutiri de taxe pentru restaurantele și terasele din Bistrița

“Bistrițenii s-au săturat de disputele fără rost din Consiliul Local dintre PSD și PNL. Cer primarului Crețu, viceprimarului Niculae și tuturor aleșilor locali, indiferent de culoarea lor politică, să lase la o parte interesele personale sau de grup și să acționeze în interesul bistrițenilor.

Mai precis, le solicit acestora să scutească restaurantele și terasele de vară de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice. Este o măsură reparatorie elementară pentru restaurantele și terasele din Bistrița care au fost închise de stat pe perioada Stării de Urgență și care au fost nevoite să își trimită în șomaj sau să-și concedieze angajații.

Așa cum am demonstrat în activitatea mea de parlamentar, nu sunt un om al certurilor, sunt un om al faptelor. Discuțiile sunt bune dacă ele produc rezultate pentru oameni. Și în acest caz, important este să îi ajutăm pe bistrițenii care au investit acumulările lor de o viață în afaceri suspendate pe perioada pandemiei. Tocmai de aceea, vin și cu soluția.

“Aleșii locali din Bistrița nu trebuie să facă altceva decât să și-o asume și să o voteze” – susține Ionuț Simionca!

Potrivit Ordonanței de urgență nr. 69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscal, consiliile locale pot adopta hotărâri, până la data de 14 august 2020, privind scutirea de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice de către utilizatorii suprafeţelor care au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total activitatea economică sau deţin certificatul pentru situaţii de urgenţă emis de ministerul economiei, energiei şi mediului de afaceri prin care se certifică întreruperea parţială a activităţii economice.

Nu fac parte încă din conducerea Primăriei, și nici din legislativul local, dar am REDACTAT Hotărârea de Consiliu Local de scutire de la plata taxei pentru utilizarea locurilor publice a unităților de alimentație publică și terase de vară situate pe domeniul public administrat de autoritățile din subordinea Consiliului Local al Municipiului Bistrița. Aleșii locali din Bistrița nu trebuie să facă altceva decât să și-o asume și să o voteze.” – a postat Ionuț Simionca.

0 notes
153 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *