Ionuț Simionca luptă pentru bistrițeni! Vrea creșe, grădinițe, capele și ambulanțe și a depus peste 200 de amendamente la Legea bugetului de stat pe 2018

 -  -  4370Partidului Mişcarea Populară a anunţat că parlamentarii săi au depus un număr de peste 3.000 de amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe 2018, spunând că acestea „aduc corecţii elementare bugetului trimis spre adoptare”.

Dintre acestea amendamente, 211 au fost depuse de deputatul bistrițean Ionuț Simionca, prin care solicită alocarea de fonduride la bugetul de stat pentru construcția de creșe și grădinițe în județul Bistrița-Năsăud.

”Prin intermediul acestor amendamente am cerut să fie construite creșe astfel: 3 în municipiul Bistrița, reședință de județ, câte o creșă în orașele Beclean, Năsăud și Sîngeorz-Băi, la care se mai adăugată alte 19 comune mari din județul Bistrița-Năsăud care au nevoie imperios de construcția de creșe” a precizat Ionuț Simionca.

De asemenea, deputatul a solicitat Guvernului Tudose, alocarea de fonduri pentru achiziția de ambulanțe de tip C pentru fiecare comună din cele 58 din județul Bistrița-Năsăud, așa cum prevede programul „O ambulanţă pentru fiecare localitate”, prezentat cu mare tam-tam în campania electorală.

Totodată, am mai cerut să fie construită câte o Capelă în 57 de comune din Bistrița-Năsăud care au această nevoie pentru satisfacerea necesităţilor privind securitatea sanitară și sănătatea publică în conformitate cu standardele europene, precum și cele legate de desfăşurare a ceremoniei de înmormântare” a adăugat deputatul bistrițean.

Menționez faptul că diferența de amendamente face referire la proiecte necesare în comunele din județul Bistrița-Năsăud pentru care încă nu au fost alocate fonduri. Cele 211 amendamente la care fac referire aduc corecţii elementare bugetului trimis spre adoptare, în ciuda faptului că, pe fond, proiectul de lege nu mai are nimic în comun cu vestitul program de guvernare pe baza căruia PSD i-a păcălit pe români la alegeri, cu promisiunile mincinoase din campania electorală ale principalului partid de guvernământ. Partidul Mişcarea Populară solicită Partidului Social Democrat să adapteze bugetul ţării la realităţile României, să nu risipească banii românilor doar pe programe ce încurajează nemunca şi să aloce fonduri către domeniile importante a căror dezvoltare pot aduce prosperitate ţării” a încheiat Simionca.

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au aprobat săptămâna trecută calendarul dezbaterii şi adoptării bugetului de stat pentru 2018: până ieri senatorii şi deputaţii au avut termen pentru depunerea amendamentelor, iar de astăzi încep dezbaterile în comisii.

Votul final este programat într-o şedinţă comună a Legislativului, pe 21 decembrie.

4 bookmark
0 notes
95 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.