Ionuț Simionca: ”Moment istoric. Autostrada Nordului, care ar urma să treacă prin Bistrița, aprobată în Camera Deputaților”

 -  -  31947


Camera Deputaților a adoptat marți proiectul de lege care prevede construcția Autostrăzii Nordului pe traseul Vama OAR – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, a anunțat deputatul PMP Ionuț Simionca.

Moment istoric pentru bistrițeni: construcția Autostrăzii Nordului, obligatorie prin lege. Am asistat astăzi, în Parlamentul României, la un moment istoric pentru județul Bistrița-Năsăud și pentru județele din Nordul țării. Camera Deputaților a aprobat inițiativa legislativă de construcție a Autostrăzii Nordului, un proiect pe care l-am inițiat în urmă cu 2 ani, care a fost adoptat de Senat și urmează să plece spre promulgare la Președintele României pentru a deveni lege. Legea obligă guvernele, indiferent de culoarea lor politică, să construiască, în 3 ani, o autostradă care să lege Nordul țării (pe traseul Vama OAR- Satu Mare – Baia Mare – Dej- Bistrița – Suceava) de Occident. Această autostradă include și șoseaua de centură a municipiului Bistrița. Vorbim, de departe, de cel mai mare și mai important proiect de infrastructură din regiune din ultimii 30 de ani.Vreau să le mulțumesc din suflet bistrițenilor care au semnat pentru susținerea acestui proiect și care m-au motivat să lupt pentru a transforma visul lor în realitate. Cu muncă, cu seriozitate, cu perseverență, cu dedicație pentru cei care m-au trimis să îi reprezint în Parlament, am demonstrat că se poate”, a transmis deputatul Ionuț Simionca, inițiatorul acestui proiect de lege.

ionut simionca

Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 211 voturi ”pentru” și o abținere.

Autostrada va fi gata în 4 ani! Așa e LEGEA!

“Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021“, se arată în iniţiativa legislativă.

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor a fost for decizional în acest caz. Lege urmează a fi promulgată de președintele României.

3 notes
1072 views
bookmark icon

3 thoughts on “Ionuț Simionca: ”Moment istoric. Autostrada Nordului, care ar urma să treacă prin Bistrița, aprobată în Camera Deputaților”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *