Ionuț Simionca, nou apel către liderii PNL și USR-PLUS: ”Constituirea alianței PSD-ALDE-PRO România ar trebui să reprezinte un extrem de puternic semnal de alarmă pentru partidele de pe zona de centru – dreapta din județ”

 -  -  21320


Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, lansează un nou apel către liderii locali ai partidelor de dreapta, propunându-le să ia în calcul varianta unei alianțe anti-PSD, mai ales în contextul în care social democrații bistrițeni au anunțat deja că și-au unit forțele cu ALDE și PRO România și au făcut o alianță electorală pentru alegerile locale. 

Constituirea, în Bistrița-Năsăud, a primei alianțe locale de stânga, formată din PSD, PRO România și ALDE, ar trebui să reprezinte un extrem de puternic semnal de alarmă pentru partidele de pe zona de centru – dreapta din județ. După cum am văzut, bistrițenii cataloghează această alianță drept „cartel politic”. Rămân consecvent ideii pe care am lansat-o în spațiul public, aceea de a constitui, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, o alianță formată din PNL, USR-PLUS, PMP și alte partide, care să prezinte liste comune la alegerile locale din acest an”, spune Ionuț Simionca.

În opinia președintelui PMP Bistrița-Năsăud, scopul acestei alianțe trebuie să fie ”acela de a scoate PSD de la conducerea primăriilor și a Consiliului Județean”.

Soluţia raţională pe care o susţin este realizarea unei alianțe județene anti-PSD, tocmai pentru a garanta existenţa a două blocuri politice majore, în contextul în care alegerile în două tururi au fost sacrificate pe altarul instabilităţii politice. Consider că PSD a devenit o frână în calea dezvoltării comunităţilor locale și că este nevoie să punem nevoile cetățenilor deasupra intereselor de partid, să constituim o alianță care să vină cu un suflu nou, cu o viziune ambiţioasă şi realistă pentru progresul județului”, a mai afirmat Simionca.

Sursa citată mai completează că a făcut deja demersuri în vederea înființării unei alianțe de dreapta în Bistrița-Năsăud, însă încă nu a fost luată o decizie în acest sens, motiv pentru care Ionuț Simioca face din nou apel la liderii PNL și USR-PLUS.

”În urmă cu o săptămână, le-am trimis liderilor județeni ai acestor partide o scrisoare prin care le propuneam să comandăm un sondaj pentru a identifica cel mai bine clasat candidat anti-PSD din Municipiul Bistrița. Pe această cale, fac din nou un apel către reprezentanții PNL, USR și PLUS și le cer să ne unim forțele pentru a înlătura PSD de la butoanele administrației publice din Bistrița-Năsăud. Trebuie să luptăm împotriva așa-numitului „cartel” de stânga din Bistrița-Năsăud pentru a apăra interesele bistrițenilor”, mai spune Ionuț Simionca.

Președintele PMP Bistrița-Năsăud este de părere că atâta timp cât pe zona de centru – dreapta va continua ”un război fratricid”,  singurul câștigător va fi PSD.

2 notes
445 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ionuț Simionca, nou apel către liderii PNL și USR-PLUS: ”Constituirea alianței PSD-ALDE-PRO România ar trebui să reprezinte un extrem de puternic semnal de alarmă pentru partidele de pe zona de centru – dreapta din județ”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *