Ionuț Simionca: ”Nu vom face majorități nici cu PNL și nici cu PSD, nici la Consiliul Județean și nici în consiliile locale. Aleșii noștri au libertatea de a decide ce proiecte vor susține”

 -  -  1587


Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că, în ciuda protocolului semnat la nivel național între PNL și PMP, cele două formațiuni politice nu au ajuns la un numitor comun și în plan local. În aceste condiții, Simionca a precizat că, la nivelul județului Bistrița-Năsăud, PMP nu va face majorități nici cu PNL și nici cu PSD, nici la Consiliul Județean și nici în consiliile locale.

Potrivit liderului PMP Bistrița-Năsăud, aleșii locali ai formațiunii politice vor avea libertate de decizie.

”Țințând cont de rezultatele de la alegerile locale din 27 septembrie, am avut o serie de discuții cu PNL, pentru constituirea unor majorități în consiliile locale și în Consiliul Județean. În ciuda protocolului semnat la nivel național între PNL și PMP pentru susținerea reciprocă în vederea constituirii de majorități la nivel local, înțelegem că liberalii din Bistrița-Năsăud doresc să facă majorități în cele mai multe localități din județ fără PMP. Cei aproape 14.000 de locuitori care ne-au votat pe 27 septembrie așteaptă să punem în practică proiectele pe care le-am prezentat în campania electorală și așteaptă să ne comportăm diferit față de PNL și PSD și nu ne-au votat să ne transformăm într-un partid balama sau breloc al partidelor tradiționale. Astfel, împreună cu colegii mei am decis următoarele lucruri:

  • PMP va acționa în consiliile locale și în Consiliul Județean ca un factor politic de echilibru, propunând și susținând proiectele pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor și pentru dezvoltarea județului.
  • Aleșii locali ai PMP au toată libertatea de a decide dacă este cazul sau nu să participe la majorități în consiliile local, criteriu pe care acțetia trebuie să îl urmărească nefiind cel politic. Participarea la o majoritate trebuie să le permită să își duă la îndeplinire programul electoral și să rezolve problemele cetățenilor.
  • În privința Consiliului Județean nu face majorități nici cu PNL și nici cu PSD. Așa cum am menționat vom propune proiecte menite a crește nivelul de trai al cetățenilor și de a încuraja dezoltarea localităților și a județului. Vom vota proiectele bune atât ale PNL, cât și ale PSD. Dacă PNL și PSD nu fac majoritate în CJ împreună, o singură consecință administrativă a deciziei nostre este aceea că se vor face economii la bugetul Consiliului Județean, prin neocuparea celor două funcții de vicepreședinți ai CJ”, a declarat Ionuț Simionca într-o conferință de presă.

În ceea ce privește situația de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca a anunțat că partidul a stabit care vor fi cei patru consilieri – Florin Filipoiu, Lucian Vasile Pintea, Ciprian Kecskes și Doru Bertel. În plus, PMP nu va face nicio propunere pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Noi nu o să avem propunere pentru că nu o să participăm la majorități. Nu vom fi Gică Contra, dar nici nu vom fi brelocul niciunui partid tradițional și nici balamaua acestor partide. Oamenii ne-au dat încrederea să îi reprezentăm și nu să facem majorități care nu îi reprezintă. Concluzia noastră este că cel mai bine îi putem reprezenta punctual, pe proiecte pentru dezvoltarea și pentru creșterea județului nostru”, a mai spus sursa citată.

Dacă PNL și PSD vor face propuneri pentru funcțiile de vicepreședinți ai CJ Bistrița-Năsăud, PMP nu le va vota.

Potrivit președintelui, PMP Bistrița-Năsăud își propune să fie în politica locală un factor de echilibru și un garant al reprezentării intereselor cetățenilor.

Vrem să fim buturuga mică ce poate răsturna carul mare, dacă acest car o ia în direcția greșită. În niciun caz nu vom fi o tinichea agășată de coada PNL sau de cea a PSD. Așa cum am spus în nenumărate rânduri, PMP își dorește să fie o alternativă la partidele tradiționale PNL și PSD. Considerăm că între cele două partide care au condus municipiul Bistrița, comunele și județul în ultimii 30 de ani sunt vinovate în egală măsură pentru rămânerea noastră în urmă față de alte județe și orașe din Ardeal”, a mai adăugat Simionca.

0 notes
712 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *