Ionuț Simionca (PMP): ”Autostrada Nordului putea fi construită dacă nu eram conduși de incompetenți!”

 -  - 


”Autostrada Nordului putea fi construită dacă nu eram conduși de incompetenți!”, afirmă președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

Într-o postare pe o rețea de socializare, el a adăugat: ”Conform unui raport al Comisiei Europene, România pierde cam o treime din încasările din TVA. Concret, acest lucru înseamnă că, în 2021, s-au încasat din TVA, 80 de miliarde de lei, cu aproximativ 40 de miliarde de lei mai puţin. În condiţiile în care un kilometru de autostradă costă între 30 şi 150 de milioane de lei, am arătat că, doar din pierderile din 2021, s-ar fi putut realiza între 266 şi 1.333 de kilometri de autostradă. În loc să mai inventeze taxe şi impozite noi, ministerele de resort ar trebui să vină cu măsuri de îmbunătăţire a gradului de colectare la bugetul de stat. Nu doar că, în acest mod, nu am mai purta aceleaşi discuţii sterile despre modificările Codului Fiscal şi despre tot soiul de noi impozite asupra populaţiei, ci am avea şi bani în plus la bugetul de stat pentru spitale, autostrăzi, creşe şi alte investiţii”.

La data de 15 noiembrie 2018, fostul deputat a inițiat și a depus în Parlament un proiect privind Legea Autostrăzii Nordului. Propunerea sa legislativă a fost adoptată de Senat în 20 martie 2019. De asemenea, Camera Deputaților a adoptat proiectul în 27 octombrie 2020. Decretul Președintele României, Klaus Iohannis, privind promulgarea Legii pentru aprobarea obiectivului de investiții ”Autostrada Nordului” a fost publicat în Monitorul Oficial al României la data de 20 noiembrie 2020. 

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.