Se implică în cazul Sorina, fetița dată spre adopție în America! Ionuț Simionca: “Dacă au existat încălcări ale legii, cei vinovați trebuie să răspundă!”

 -  -  2231063Deputatul Ionuț Simionca a fost prezent la dezbaterile Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților, unde s-a discutat despre cazul Sorina, fetița dată spre adopție în America

Simionca se IMPLICĂ și a solicitat verificarea de urgență a modului în care s-a realizat adopția fetiței, cu presupuse încălcări flagrante a legislației.

“Cazul Sorina, discutat în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților

Împreună cu colegii din Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții din Camera Deputaților, am decis să cerem Ministerului Muncii și Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informații legate de cazul minorei ce a fost luată cu forța din casa familiei ce a crescut-o pentru a fi încredințată părinților adoptivi.” – a transmis deputatul PMP, Ionuț Simionca. 

“Demersul vine ca urmare a unei petiții adresate comisiei, în care suntem sesizați, pe această temă, asupra unor presupuse încălcări ale legislației de către un procuror și de către reprezentantul DGASPC Dolj.”

 

Personal, consider că interesul copilului, drepturile copilului trebuie să fie mai presus de orice interese și interpretari ale legii. Dacă au existat încălcări ale legii, cei vinovați trebuie să răspundă. În plus, trebuie să luăm toate măsurile ca situațiile de acest gen, care au traumatizat un copil și au scandalizat o țară întreagă, să nu se mai repete. – a transmis Ionuț Simionca.

22 bookmark
3 notes
788 views
bookmark icon

3 thoughts on “Se implică în cazul Sorina, fetița dată spre adopție în America! Ionuț Simionca: “Dacă au existat încălcări ale legii, cei vinovați trebuie să răspundă!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.