Ionuț Simionca (PMP): ”Ciucă va fi premier pentru că nimeni nu își permite să prelungească această criză politică”

 -  -  1125


Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, fostul deputat Ionuț Simionca, este de părere că generalul Nicolae Ciucă va fi următorul prim-ministru al României și consideră că noul guvern va fi format din reprezentanți ai PNL și ai PSD.

”Astăzi a început runda a doua de negocieri pentru formarea guvernului. Acum 8 zile, spuneam că Guvernul Cioloș 2 nu va trece testul în Parlament. Cu Cioloș căzut, USR va rămâne în afara guvernării și va trebui să voteze și noul guvern PNL-UDMR. Ar fi greu pentru USR să nu voteze un guvern care le îndeplinește dorința “fără Câțu”, mai ales în situația critică în care ne aflăm. Ciucă va fi premier pentru că nimeni nu își permite să prelungească această criză politică, iar anticipatele sunt excluse. Dacă USR nu va vota Guvernul Ciucă, cu siguranță noul Executiv va fi votat de câțiva parlamentari AUR și PSD. Rămâne de văzut cum se împart funcțiile de conducere ale Senatului și Camerei Deputaților și atunci vedem cine susține acest guvern minoritar, chiar și din umbră. Cel mai probabil, va fi un tandem PSD-PNL!”, a scris pe Facebook liderul PMP Bistrița-Năsăud.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a avut joi, la Palatul Cotroceni, consultări cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice parlamentare pentru desemnarea unui nou candidat la funcţia de premier, după ce Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş. În urma consultărilor, șeful statului a anunțat că l-a desemnat pe generalul Nicolae Ciucă drept candidat la funcţia de prim-ministru.

0 notes
250 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *