Politic

Ionuț Simionca (PMP): ”Fake news-ul cu Elon Musk nu poate ascunde falimentul politicilor guvernului în turism”

 -  - 


România se confruntă cu o ”cădere dramatică a turismului” , spune secretarul general al PMP, Ionuț Simionca. 

Într-o postare pe o rețea de socializare, președintele PMP Bistrița-Năsăud afirmă că numărul turiștilor car au ales să rămână peste noapte în structurile de cazare turistică din România a scăzut drastic în ultimii 3 ani.

”Fake news-ul cu Elon Musk nu poate ascunde falimentul politicilor guvernului în turism. Înnoptările cetăţenilor străini în structurile de cazare turistică din România au scăzut cu 40%. După ce spiritele s-au calmat în urma infirmării prezenței lui Elon Musk la petrecerea organizată de Halloween la Castelul Bran, e momentul să analizăm la rece evoluțiile legate de turismul românesc. Potrivit INS, avem o cădere dramatică a turismului faţă de acum trei ani: înnoptările cetăţenilor străini în structurile de cazare turistică din România au scăzut cu 40% în primele 8 luni din 2022 față de perioada similară din 2019. Cazările românilor sunt mai mici cu 16% în aceeași perioadă de referință. Asta înseamnă afaceri închise, deci mai puțini bani la buget și concedieri masive. Fake news-ul cu Elon Musk a fost clar stimulat de actuala Putere politică pentru a pune perdea de fum să nu se vadă incendiul (social şi economic) din spatele său. Este genul de temă parazită atât de dragă partidelor din Guvern, care, atunci când dau de greu (lipsa Bugetului, decizii privind energia, pensiile şi salariile), aruncă o astfel de nadă presei pe o temă tabloidală”, a precizat Ionuț Simionca, pe Facebook. 

Sursa citată acuză că actuala coaliție de guvernare ”falimentează intenționat turismul românesc”. 

86 views
bookmark icon

One thought on “Ionuț Simionca (PMP): ”Fake news-ul cu Elon Musk nu poate ascunde falimentul politicilor guvernului în turism”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.