Ionuț Simionca (PMP): ”Guvernul a declarat război antreprenorilor din România”

 -  - 


”Guvernul a declarat război antreprenorilor din România prin mărirea fiscalităţii pentru IMM-uri”, spune secretarul general al PMP, Ionuț Simionca.

Într-o postare pe o rețea de socializare, liderul PMP Bistrița-Năsăud precizează că formațiunea politică din care face parte se opune modificărilor la Codul fiscal.

”Partidul Mişcarea Populară se opune modificărilor la Codul fiscal pe care le pregăteşte Guvernul Ciucă (PSD – PNL – UDMR) prin care vor fi crescute anumite taxe şi impozite, va fi înjumătăţit plafonul pentru IMM-uri şi se vor elimina anumite facilităţi fiscale pentru microîntreprinderi. Este o declaraţie de război pe care Puterea politică actuală o lansează clasei de mijloc din România. Patronii celor peste 700.000 de IMM-uri din România nu sunt oameni bogaţi, dar reprezintă fundamentul clasei mijlocii. În esenţă, PSD şi PNL transmit prin modificările făcute că vor ca, în ţara noastră, să existe doar săraci şi bogaţi. Problema este că aproape 70% din locurile de muncă disponibile sunt generate tocmai de aceste firme mici cărora statul le-a pus gând rău”, spune Simionca.

Secretarul general al PMP oferă și un exemplu în acest sens: ”Celor din HoReCa, timp de doi ani de pandemie, Guvernele PNL le-au promis măsuri de corectare şi, drept răsplată că au fost cuminţi, se pregătesc să le mărească acum TVA-ul cu 4 puncte procentuale. În cercurile olimpiene, formate din zei şi tiriplici, nu i-a trecut niciunui geniu prin cap măcar să-i cheme pe reprezentanţii antreprenorilor din România la o discuţie despre cum ar trebui să arate Codul fiscal”.

Înăsprirea poverii fiscale pentru IMM-uri nu va face altceva decât să îngroape şi mai tare capitalul românesc şi mediul antreprenorial, crede Ionuț Simionca.

”Situaţia este şi aşa cruntă. Ca dovezi: în primele patru luni ale anului 2022, numărul firmelor radiate la nivel național a crescut cu peste 6% până la 23.113 conform statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC). De asemenea, în primele patru luni din 2022, încasările bugetare din impozitul pe profit au scăzut cu 18,8% faţă de acelaşi interval al anului 2021”, a mai precizat sursa citată.

În opinia președintelui PMP Bistrița-Năsăud, ”un Guvern liberal ar fi trebuit să scadă taxele şi impozitele – aşa cum a propus PMP – şi să-şi concentreze eforturile pe investiţii şi pe sprijinirea antreprenorilor români”.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.