Ionuț Simionca (PMP): ”Măsurile aberante subminează încrederea românilor în capacitatea autorităților de a gestiona pandemia!”

 -  -  1121


”Măsurile aberante subminează încrederea românilor în capacitatea autorităților de a gestiona pandemia”, este de părere președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca. 

Noi, bistrițenii, suntem extrem de disciplinați și determinați să facem tot ce trebuie pentru a contribui la limitarea extinderii pandemiei. Purtăm măști, cei mai mulți dintre noi s-au vaccinat ori își doresc să se vaccineze și respectăm legea. Însă măsuri aberante, cum ar fi reducerea în weekend a programului magazinelor până la ora 18.00 și interzicerea circulației după ora 20.00, nu fac altceva decât să scadă încrederea românilor, în general, și a bistrițenilor, în particular, în capacitatea autorităților de a gestiona pandemia”, a spus liderul PMP din Bistrița-Năsăud.

Ionuț Simionca a criticat și modul în care autoritățile au evacuat pacienții din Spitalul de Ortopedie ”Foișor” din București.

Evacuarea pacienților la miezul nopții, în condiții inumane, este o dovadă în plus a lipsei de empatie a guvernanților față de bolnavi și a incapacității celor care conduc trebuirile țării de a administra sistemul de sănătate – în condițiile în care se știa de mult timp că vom avea nevoie de mai multe locuri la terapie intensivă”, a mai spus Simionca.

Fostul deputat mai susține că un raport al Departamentului de Stat al SUA, dat publicității la sfârșitul lunii trecute, remarcă faptul că, în 2020, sub pretextul prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile din România au dispus măsuri ilegale de lipsire de libertate a persoanelor, i-au privat pe români de dreptul la liberă circulație, au încălcat libertățile noastre de exprimare, întrunire și asociere.

În condițiile în care întreaga țară își dorește revenirea cât mai rapidă la normalitate, Simionca este de părere că oamenii așteaptă de la Guvern să fie ”responsabil și eficient, să respecte legea, drepturile și libertățile cetățenești”. 

0 notes
246 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *