Ionuţ Simionca (PMP): ”Somez Guvernul să nu mai întârzie nicio clipă plata celor 2.000 de euro promişi microîntreprinderilor”

 -  -  887

Deputatul PMP de Bistriţa-Năsăud Ionuţ Simionca cere Guvernului să dea drumul plăţilor de 2.000 de euro către întreprinderile mici, fără angajaţi, şi susţine că, în multe cazuri, aceşti bani pot face diferenţa dintre supravieţuire şi faliment.

“Mi se pare extrem de important să facem tot ce ne stă în putere pentru sprijinirea revenirii economice a firmelor din Bistriţa-Năsăud afectate de criza economică asociată pandemiei. Aproape 30.000 de firme mici din România afectate de Coronavirus aşteaptă să fie cuplate la aparate de respiraţie şi Guvernul întârzie să le dea o gură de oxigen. Tocmai de aceea, somez Guvernul să nu mai aplice tehnicile pesediste şi să nu mai întârzie nicio clipă plata celor 2000 de euro promişi microîntreprinderilor fără angajaţi, supranumiţi “bani din elicopter” pentru microîntreprinderi, să nu aştepte săptămâna alegerilor gândindu-se că poate astfel să îi păcălească pe români“, a declarat Ionuţ Simionca.

În perioada 12-21 octombrie, 29.250 de solicitanţi s-au înscris pentru microgranturi de câte 2.000 de euro. Este vorba de ajutoare de stat din fonduri europene şi de la buget, pentru redresare din criza COVID-19.

“A trecut aproape o lună de la încheierea depunerii cererilor şi banii, care puteau să intre automat în contul acestor firme, nu ajuns la cei care au atât de mare nevoie de ei. Poate că Guvernul nu înţelege, dar orice zi e vitală pentru micii întreprinzători. Poate pentru prim-ministru sau pentru miniştrii PNL 2000 de Euro nu contează, dar pentru micii întreprinzători, care au de plătit impozite şi taxe, furnizori, chirii şi utilităţi, o sumă de acest gen poate face diferenţa dintre supravieţuire şi faliment“, a concluzionat deputatul bistriţean.

0 notes
12 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *