Ionuț Simionca prinde 4 consilieri la Județ iar o Alianță cu cei 12 PNL-iști poate obține 2 vicepreședinți! Radu e strâns cu ușa în acest mandat și OBLIGAT să joace după cântecul “de dreapta!”

 -  -  53096Rezultatele neoficiale privind consilierii județeni arată un PSD zdrobit, cu Radu Moldovan la cheremul unei posibile majorități formate din PMP și PNL!

În 2016, PSD câștigase 19 mandate și împreună cu ALDE (3 mandate) au format o majoritate din 21 de consilieri, la CJ.

În 2020, Alianța PSD – ALDE- ProRomania a prins doar 14 mandate de consilieri județeni și NU au reușit să facă majoritate.

La alegerile de duminică, conform rezultatelor din secții:

– PNL are 12 mandate

– PMP are 4 mandate.

– USR – PLUS nu a intrat în Consiliul Județean.

Deci, PNL și PMP au 16 consilieri județeni din 30 și dețin majoritatea. În aceste condiții, o Alianță anti-PSD ar putea obține cei 2 vicepreședinți ai Consiliului Județean!

Negocierile se vor purta între Ionuț Simionca și cel mai probabil Stelian Dolha care ar putea cădea de acord în privința  funcțiilor de vicepreședinți și pot forma imediat o Alianță anti-Radu Moldovan.

ionut simionca ziar de bistrita
stelian dolha

Radu Moldovan va-ncerca să rupă!

Pentru a-l impune pe Bogdan Ivan vicepreședinte, Radu Molodvan are nevoie să negocieze cu PNL sau cu PMP. Șanse slabe, deoarece PMP și PNL ar risca electoral o colaborare cu dușmanii de stânga.

În ce privește “alte șmecherii”, lucrurile sunt complicate pentru PSD și e greu de crezut că vor reuși să cumpere 1 trădător pentru a face o majoritate de conjunctură! Greu de crezut că oamenii lui Simionca vor trăda sau că unul din PNL-iști va merge cu liderul PSD, riscând să fie exclus din partid.

Simionca are lista asigurată, iar PNL-iștii au scăpat de PDL-iștii cu apucături suspecte.

Majoritatea PNL – PMP poate modifica Regulamentul de desfășurare a ședințelor, poate iniția și vota proiecte și chiar dacă e președinte ales, Radu Moldovan va avea un mandat greu de gestionat.

5 notes
2221 views
bookmark icon

2 thoughts on “Ionuț Simionca prinde 4 consilieri la Județ iar o Alianță cu cei 12 PNL-iști poate obține 2 vicepreședinți! Radu e strâns cu ușa în acest mandat și OBLIGAT să joace după cântecul “de dreapta!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net