Ionuț Simionca propune ca Autostrada Nordului să devină lege! Astfel, Guvernul e obligat în 4 ani să aplice proiectul și să construiască autostrada Vama Petea (Arad) – Suceava!

 -  -  2340Ionuț Simionca vine cu o propunere legislativă prin care zona Moldovei să fie conectată cu zona de Vest a țării și să tranziteze nordul Transilvaniei! Autostrada Nordului este desenată pe master-planul de infrasturctură: Vama Petea – Satu Mare – Dej – Bistrița până la Suceava.

Dacă trece legea, în 4 ani ar trebui să fie GATA autostrada Arad- Suceava!

Ionuț Simionca a decarat că va aduna semnături de la parlamentari pentru susținerea acestui proiect legislativ. După parcurgerea etapelor legislative , Autostrada Nordului va deveni lege și astfel, Guvernul ar fi obligat s-o aplice în maxim 4 ani.

 

“În proiectul legislativ am propus ca prevederile acestei legi să intre în vigoare în 4 ani.. . adică în 4 ani să se termine această autostradă. Sunt peste 2.5 milioane de cetățeni în Ardeal pe care vrem să-i conectăm cu Vestul… să poată să ajungă mai repede în Ungaria, Austria, Germania unde vor ei să călătorească! Avem nevoie de infrastructură.. eun nu post să stau cu mâinile în sân, nepăsător, să văd că Gubvernul stă nepăsător și nu face nimic! Poate e un proiect îndrăzneț… și multă lume o să zică: NU-i posibil sau realizabil o să mă duc la toți colegii să-l susțină… în același timp o să merg și la ceilalți colegi din țară! Noi, colegii din Mișcarea Populară am început să facem câteva proiecte pe infrsturctură și ne dorim ca românii să circule în siguranță, să le scurtăm perioada de timp când călătoresc…. să NU faci de la Bistrița la București.. 8 ore, să faci 4 ore… sau de la Bistrița la Petea.. să nu faci 5 ore, să ajungi 2 ore. Am speranță că toț colegii parlamentari din toate partidele o să-l susțină și am încredere că dacă va fi susținut și votat, legea se va aplica și vom avea o autostradă!” – a declarat Ionuț Simionca.

Sursa de finanțare: fonduri europene, Banca Mondială sau parteneriat public-privat!

 

“Acest proiect este coordonat de Ministerul Transportului! Dacă NU poate fi susținut, poate fi accesat un împrmut de la Banca Mondială! Avem nevoie de această autostradă… avem nevoie de infrastructură și cu cât lăsăm să treacă timpul, cu-atât România rămâne codașa Europei și românii NU sunt cetățeni europeni.” – a completat deputatul PMP.

2 bookmark
0 notes
65 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.