Ionuț Simionca: “PSD-iștii din Bistrița majorează taxele și îngrașă firmele de casă din buzunarele bistrițenilor!” Deputatul PMP zice de MARILE tunuri cu: pârtia de schi, străzile cârpite cu 1.3 MILIOANE de euro, taxa SUPERCOM pe colectare ne-selectivă și concesionarea iluminatului public!

 -  -  11302


Deputatul Ionuț Simionca iese la ATAC împotriva sistemului PSD de gestionare a banului public prin sifonare către firmele de casă! Simionca se referă la cele mai mari TUNURI din istoria administrației locale:

1. pârtia de schi din Wonderland,

2. cârpelile la străzi cu 1.3 MILIOANE de euro pe 4 cm de asfalt, lucrări cu 2 ani garanție.

3. majorarea taxei SUPERCOM, care a crescut cu 75%!

4. concesionarea iluminatului public (licitație în desfășurare, cu dedicație pentru una din firmele apropiate PSD-ului, cu un caiet de sarcini ultra- favorabil).

Ionuț Simionca, deputat PMP de Bistrița-Năsăud, este de părere că „PSD se laudă cu realizări mărețe în Bistrița, de genul pârtiei de schi care a înghițit peste 5,5 milioane de Euro din bani publici pentru a funcționa două zile pe an sau cu câteva străzi asfaltate prost.  În spatele acestei perdele de fum, PSD-iștii au însă grijă să îngrașe firmele de casă cu bani publici obținuți din taxele și impozitele încasate de la bistrițeni”.

ziar de bistrita wonderland

Acesta critică aspru ultimele decizii luate de administrația locală din municipiul reședință de județ.

„PSD dă ultimele tunuri înainte de alegeri, umilindu-i pe bistrițeni cu măriri de taxe și cu angajamente împovărătoare din bani publici, ca și cum sloganul lor de campanie ar fi „După noi, potopul”. Conștienți că vor pierde alegerile, PSD-iștii aflați la conducere în Primărie și în Consiliul Local din Bistrița aplică politica pământului pârjolit: majorează cu 75% taxa de colectare a gunoiului și decid plata anuală a sumei 600.000 de Euro către o firmă privată pentru serviciile de iluminat public din municipiu”, a declarat parlamentarul bistrițean.

psd 1

„Concret, dacă în 2019 un bistrițean plătea pentru ridicarea gunoiului 79 de lei, anul acesta va plăti 138 de lei. În total, firma de salubritate va încasa cu 5,5 milioane de lei mai mult decât anul trecut, din buzunarele bistrițenilor, în condițiile în care aceasta nu își asumă obligații suplimentare față de cetățeni, nu oferă servicii mai bune și nu asigură colectare selectivă a deșeurilor.

Cer Primăriei să facă publică analiza de preț a firmei de salubritate care stă la baza majorării acestui tarif.

Tunul nr. 2 – concesionarea ILUMINATULUI public!

În ceea ce privește concesionarea iluminatului public, Primăria a decis să angajeze bugetul local la o cheltuială copleșitoare – fără să impună fimei câștigătoare obligația de a investi în extinderea rețelelor de iluminat public”, explică liderul județean al PMP .

ziar de bistrita electorursa

Ionuț Simionca își încheie criticile la adresa măsurilor luate de PSD în administrația publică locală din Municipiul Bistrița cu o întrebare retorică: „Oare cât de gros trebuie să fie obrazul politicienilor care fac favoruri unor firme din afara județului aducând poveri suplimentare pe umerii fiecărui bistrițean?”.

1 notes
427 views
bookmark icon

One thought on “Ionuț Simionca: “PSD-iștii din Bistrița majorează taxele și îngrașă firmele de casă din buzunarele bistrițenilor!” Deputatul PMP zice de MARILE tunuri cu: pârtia de schi, străzile cârpite cu 1.3 MILIOANE de euro, taxa SUPERCOM pe colectare ne-selectivă și concesionarea iluminatului public!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *