Ionuț Simionca: SCJU Bistrița așteaptă un aviz de la Ministerul Sănătății pentru a putea utiliza aparatul de testare a consumului de droguri

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița așteaptă, de mai bine de 3 luni, ca Ministerul Sănătății să emită un aviz pentru ca unitatea medicală să poată utiliza aparatul de testare a consumului de droguri, afirmă fostul deputat Ionuț Simionca.

Potrivit liderului PMP Bistrița-Năsăud, deși aparatul a fost deja cumpărat, acesta nu poate fi utilizat la întreaga lui capacitate până când Ministerul Sănătății nu emite un aviz în acest sens.

Limitarea consumului de droguri este o urgență națională, iar autoritățile sunt incapabile să facă lucruri elementare pentru a limita acest fenomen. Chiar dacă am fost primii și avem unul dintre cele mai performante aparate din țară, la Bistrița, DE 3 LUNI JUMĂTATE, Spitalul Clinic Județean de Urgență așteaptă UN AVIZ pentru a putea folosi, la întreaga capacitate, un aparat de ultimă generație de testare a consumului de droguri. La propunerea consilierilor județeni ai PMP, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a alocat Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, în iunie 2022, fondurile necesare achiziției acestei dotări. Aparatul atestat, ale cărui rezultate sunt recunoscute drept probe juridice și care detectează o gamă largă de substanțe interzise, a fost achiziționat și a intrat în dotarea spitalului. Dar Ministerul Sănătății nu a eliberat încă Spitalului Județean de Urgență Bistrița, pentru respectivul aparat, avizul de deținere de stupefiante. Fără aviz, nu pot fi testate asemenea substanțe. Mi se pare incredibil că, și acolo unde comunitățile fac tot ce pot pentru a limita consumul de droguri și a salva vieți, Guvernul se sufocă în propria birocrație și pune bețe în roate celor care fac lucruri concrete. Referitor la situația de la Bistrița, ministrul Rafila nu are decât două variante: să elibereze avizul sau să plece acasă!”, a transmis într-un mesaj pe o rețea de socializare Ionuț Simionca.

În vara anului trecut, PMP Bistrița-Năsăud a propus administrației județene să cumpere un aparat de ultimă generație de testare a consumului de droguri, lucru care anul acesta s-a și întâmplat.

Check Also

Lorand Toth (USR): Prin măsurile fiscal-bugetare anunțate, Guvernul PSD și PNL nu face altceva decât să dea în toți care lucrează în privat

Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, anunță că formațiunea politică din care face parte va sesiza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.