Ionuț Simionca : “Scumpa mea Românie! Astăzi ești o țară a contrastelor și spun acest lucru tocmai pentru că te iubesc atât de mult… ai politicieni bogați și alegători săraci care-și trăiesc viața de la o zi la alta.. ai români geniali și peste 2.000 de școli cu WC-ul în curte. ” Citiți un mesaj emoționant, citit de la Tribuna Parlamentului!

 -  -  9367


“Românie, țara mea iubită!

Deși împlinești 100 de ani de la Marea Unire ești o țară tânără și frumoasă! Îți stă bine când de ziua ta, te îmbraci toată-n tricolor! Am fost mulți ani plecat de-acasă, dar dorul de tine m-a adus înapoi!

Draga mea Românie, există câteva lucruri care te fac unică, specială și de neînlocuit!

Deși ai fost pusă greu la încercare în vremuri de război sau în timpul regimului comunist, ai păstrat intacte valorile și tradițiile care ne definesc, ca români. Niciunde NU există pământ ca al tău, niciunde în lume, aburii de cozonac nu au același miros ca-n România, niciunde fetele nu poartă cu-aceeași mândrie portul popular, niciunde naiul NU sună la fel de emoționant ca acasă.

Deși ai o vârstă venerabilă, nu ești o țară demodată… ai încercat să ții pasul schimbărilor și ai arătat deschidere către modernizare. Doar în ultimii ani, de exemplu ți-ai creat instituții și reguli caracteristice economiei de piață. În plus, aderând la NATO și UE te-ai înscris în clubul celor mai puternice și avansate țări.

Scupa mea Românie!

Astăzi ești o țară a contrastelor și spun acest lucru tocmai pentru că te iubesc atât de mult! Ai politicieni bogați și alegători săraci care-și trăiesc viața de la o zi la alta.. ai români geniali care lucrează pentru cele mai mari companii de tehnologie din lume , în același timp ai peste 2.000 de școli cu WC-ul în curte. Ai resurse naturale inestimabile și prețuri copleșitoare la combustibi și gaze. Ai pământ roditor și binecuvântat și importuri de alimente. Ai lipsă de forță de muncă și români care au ales calea străinătății pentru a-și asigura un trai mai bun.

Draga mea țară, la 100 de ani de la Marea Unire suntem la o răscurce de drum: există forțe populiste, naționaliste care vor să ducă România într-o direcție greșită, spre izolare și eșec, după cum există și forțe care vor să ducă țara noastră spre integrarea în economia globalizată, spre dezvoltare.

Eu mă găsesc de partea celor care cred că succesul României va fi determinat de modul în care vom ști să ne găsim un loc însorit în economia globlă, interconectată. Există forțe care spun că NU e momentul oportun să ne unim cu Republica Moldova, după cum există forțe care susțin că revenirea Moldovei la Patria Mamă este mai actuală ca niciodată și că Unirea e un act de dreptate pentru poporul român. Eu mă număr prinete acei care cred, cu tot sufletul că România trebuie să fie și astăzi ca la 1918: un scut, un adăpost și pentru românii de peste Prut!

Draga mea Românie,

Acum 100 de ani, nu ai fi existat dacă oamenii politici nu s-ar fi ridicat la înălțimea vremurilor și a istoriei. Astăzi mă număr printre oamenii politici care cred că s-a deschis o nouă fereastră de oportunitate pentru țara mea. Cred într-o Românie prosperă și reunită!


La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”


Ionuț Simionca, deputat PMP

9 bookmark
0 notes
92 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.