Ionuț Simionca: ”Stimați colegi, vă rog sa veniți astăzi la muncă și să votați învestirea Guvernului”

 -  -  1064


Parlamentarii urmează să voteze sâmbătă, de la ora 11:00, învestirea Guvernului Orban, procedura urmând să fie specială în contextul măsurilor de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus. Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, face apel la colegii săi și le cere acestora să dea dovadă de responsabilitate și să voteze învestirea Guvernului Orban.

”Stimați colegi, fac un apel la responsabilitate și vă rog să veniți astăzi la muncă să votați învestirea Guvernului Orban! Noi trebuie trebuie să ne protejăm pentru a-i putea proteja pe cei dragi, în acest moment este o datorie de stat să dăm României un guvern. A fi ales este o mare responsabilitate și acum suntem în clipa în care trebuie să punem interesul tuturor cetățenilor în fața propriei frici”, a scris pe Facebook deputatul Ionuț Simionca.

Este a doua oară în această săptămână când parlamentarii se întrunesc pentru a vota învestirea unui guvern, după ce Florin Cîțu a decis, cu doar câteva minute înainte de votul de învestitură, să își depună mandatul de premier desemnat.

În aceste condiții, vineri, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier. “Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban şi, în consecinţă, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru poziţia de prim-ministru al Guvernului“, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Șeful statului a avut consultări, prin sistem teleconferinţă, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare. Lista Cabinetului Orban III este formată din miniştrii actuali, iar programul de guvernare este cel actual.

Procedura de vot a Guvernului Orban este programată de la ora 11:00, iar aceasta va fi una specială în contextul măsurilor de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus. Senatorii şi deputaţii vor vota individual în altă sală decât cea de plen.

ACTUALIZARE

Deputatul Ionuț Simionca a ajuns în Parlament și participă la audierea miniștrilor.

Am venit în Parlament pentru a participa la audierea miniștrilor PNL și pentru a vota învestirea guvernului PNL, în contextul crizei legată de coronavirus. Constat însă că miniștrii liberali sunt audiați la telefon și că parlamentarii liberali, cu excepția unui deputat PNL, lipsesc cu desăvârșire de la aceste audieri. Credeți că țara poate fi condusă, în vremuri de răscruce, de un guvern autoizolat și de un partid de guvernare care nu participă la luarea celor mai importante decizii politice? Sper că vor veni măcar la votul final!”, a mai adăugat deputatul Ionuț Simionca.

 

0 notes
189 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *