Ionuț Simionca: ”Ținând cont de situația politică actuală, alegerile anticipate nu sunt cea mai bună idee!”

 -  -  141


Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, este de părere că alegerile anticipate nu sunt cea mai bună idee în contextul politic actual, însă afirmă că susținerea anticipatelor va fi condiționată de PMP de trei modificări legislative. 

Într-o conferință de presă organizată joi, deputatul Ionuț Simionca a vorbit, printre altele, și despre poziția PMP față de alegerile anticipate, afirmând că partidul din care face parte nu are ”nicio temere în ceea ce privește acest subiect”, însă, potrivit deputatului, ”intrarea PMP în alegeri anticipate este condiționată de trei modificări legislative”.

Astfel, cele trei modificări vizează aplicarea referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlametari la cel mult 300 – 200 de deputați și 100 de senatori. ”Dacă chiar se fac anticipate, haideți să reglăm și treaba aceasta cu parlamentarii, să nu mai avem atâtea discuții pe această temă”, a spus Simionca. Deputatul a mai completat că a doua condiție a PMP pentru susținerea anticipatelor este legată de trecerea legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin prin Parlament. ”Aceasta este singura șansă prin care putem să lovim într-adevăr în PSD și să câștigăm aceste alegeri”, este de părere Simionca. În ceea ce privește cea de-a treia condiție, aceasta este legată de propunerea privind eliminarea pensiilor speciale.

Ionuț Simionca mai consideră că ”alegerile anticipate nu sunt cea mai bună idee în situația politică actuală”.

În opinia parlamentarului, ”criza politică ar putea să ducă la o criză economică și la un blocaj, mai ales că suntem în luna ianuarie și lucrurile încă nu funcționează așa cum ar trebui, Guvernul este doar de două luni în funcțiune. Ne băgăm singuri într-o zonă de incertitudine și această incertiduine și criză economică duce la creșterea dobânzilor. România se împrumută în fiecare zi și oricum dobânzile sunt enorme. Așa că o criză politică ar face mult rău. Însă, dacă există o majoritate care susține alegerile anticipate, atunci cu siguranță există și o majoritate care poate guverna”.

14 bookmark
1 notes
273 views
bookmark icon

One thought on “Ionuț Simionca: ”Ținând cont de situația politică actuală, alegerile anticipate nu sunt cea mai bună idee!”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.