Ionuț Simionca: ”Tinerii au murit cu zile în tragedia de la Colectiv din cauza unui sistem corupt!”

 -  -  1231


 

 

La data de 30 octombrie se împlinesc 4 ani de la tragedia Colectiv, în urma căreia zeci de tineri și-au pierdut viața.

Deputatul Ionuț Simionca, inițiatorul ”Legii Colectiv”, consideră că dacă această lege ar fi existat la acea vreme, poate situația ar fi fost cu totul alta astăzi.

”Dacă acum patru ani, la intrarea în Clubul Colectiv ar fi scris cu litere roșii „Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu”, poate că astăzi numărul victimelor nu ar fi fost atât de mare. Sau, cine știe, nu ar fi fost deloc victime. Acum patru ani, 27 de tineri au murit cu zile în tragedia de la Colectiv din cauza unui sistem care nu a funcționat și care nici astăzi nu funcționează, care este corupt și care nu se adaptează realității zilelor noastre. În timp, numărul victimelor a crescut la 65, arătând noi și noi probleme cu care se confruntă sistemul nostru medical”, a scris deputatul Ionuț Simionca pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud mai precizează că a fost supărat pe ”încetineala cu care înaintează ancheta. Este limpede pentru toată lumea că avem de-a face cu o anchetă foarte grea și care are multe ramificații, dar sunt prea mulți ani de când așteptăm răspunsuri”.

Ionuț Simionca este parlamentarul datorită căruia există ”Legea Colectiv”, o lege care în opinia sa ”poate să salveze viețile oamenilor”. Aceștia vor fi înștiințați asupra riscului de incendiu în spațiile publice și vor putea să hotărască singuri dacă își asumă sau nu acest risc.

0 notes
356 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *