Ionuț Simionca: ”USR copiază gesturile politice ale lui Liviu Dragnea și Marcel Ciolacu”

Parlamentarii USR şi-au anunţat demisia din Legislativ, pentru a nu beneficia de pensiile speciale, însă deputatul PMP Ionuț Simionca este de părere că acest gest nu este decât o încercare a USR de a câștiga capital electoral. Simionca susține că, din perspectiva legii de parlamentar, demisia nu înseamnă renunțarea la pensia specială, ci doar recalcularea acesteia.

Am văzut că unii parlamentari USR copiază gestul politic făcut de Liviu Dragnea acum 4 ani și anunță public că își dau demisia pentru a renunța la pensia specială de parlamentar. Așa a făcut și Liviu Dragnea acum 4 ani, dorind să câștige multe puncte electorale și a mințit cetățenii spunându-le că dacă renunți la mandatul de parlamentar automat se anulează pensia. Am văzut că și USR-iștii au copiat același gest PSD-ist și încearcă și ei să inducă în eroare electoratul, spunându-le că acum, în campanie, își dau demisia. Ce trebuie să știe cetățenii este că totul este praf în ochi, în ochii românilor, a bistrițenilor, este o minciună gogonată. Demisia nu înseamnă renunțarea la pensia specială, ci înseamnă recalcularea pensiei speciale. (…) Îmi pare rău să văd că parlamentarii USR copiază gesturile politice ale lui Liviu Dragnea și Marcel Ciolacu, care au mințit în 2016 electoratul prin asemenea gesturi”, a declarat Simionca într-o conferință de presă.

Deputatul PMP a completat că el este singurul parlamentar care a renunțat la pensia specială și a întocmit un act notarial în acest sens. ”Am făcut acest lucru în urmă cu un an, când au fost acele discuții aprinse pe legea pensiilor speciale. Am făcut-o ca un gest de moralitate și nu în campanie electorală. Nu pentru voturi, ci pentru cetățeni. (…) Acest lucru că renunțăm în ultima zi la pensia specială este o minciună gogonată”, a mai adăugat Simionca.

Liderul PMP Bistrița-Năsăud consideră că dacă într-adevăr USR ar vrea să se renunțe la aceste venituri, atunci ar vota legea inițiată de PMP cu privire la acest aspect.

Eu nu cred în politicienii care vin în campanie electorală să ne promită că vor renunța la pensiile speciale și că acum, în ultimul ceas, acest lucru se va întâmpla. Cred că dacă ar avea un gram de responsabilitate, ar face ceea ce e drept și ceea ce trebuie făcut și ar vota legea de renunțare la aceste pensii nesimțite”, a mai spus sursa citată.

Totodată, deputatul a precizat că PMP a inițiat un proiect legislativ de renunțare la pensiile speciale, document care se află în Camera Deputaților.

Împreună cu toți colegii din grupul PMP am cerut introducerea acestui proiect pe ordinea de zi și să se supună la vot. Așa se poate renunța la pensia specială de parlamentar, la aceste pensii nesimțite, și nu în campanie electorală”, a subliniat Ionuț Simionca.

Potrivit parlamentarului bistrițean, la nivel național, PMP a lansat o propunere către toți candidații, indiferent de formațiunea politică din care fac parte.

Noi, PMP, la nivel național am luat decizia ca în toate județele să propunem candidaților la Camera Deputaților și Senatul României care deschid listele tuturor partidelor politice ca, înainte de a fi aleși, să iasă public și să spună că vor susține eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari la 300. Facem acest lucru pentru că eu îmi doresc ca oamenii să vadă care sunt parlamentarii care își asumă public renunțarea la pensiile speciale și reducerea numărului de parlamentari”, a mai declarat Ionuț Simionca. El a adăugat că nu este o soluție ca parlamentarii să vină să își dea demisia la fiecare patru ani și să li se recalculeze pensia.

Aceasta nu este soluția. Soluția este legea pe care noi am propus-o în Parlamentul României și care va elimina toate pensiile speciale dacă va fi adoptată”, a mai declarat Simionca.

În opinia acestuia, aceste două obiective sunt foarte importante pentru români, motiv pentru care a lansat o provocare către candidații din Bistrița-Năsăud pentru funcțiile de deputați și senatori.

Îi invit pe candidații celorlalte partide care deschid listele la Camera Deputaților și Senatul României, pe domnii Daniel Suciu și Ioan Deneș de la PSD, pe Robert Sighiartău și Ovidiu Florean de la PNL, pe Lorand Toth și Emilian Gabor de la USR, să ne spună dacă susțin sau nu reducerea numărului de parlamentari la 300 și eliminarea pensiilor speciale. Prin lege, nu prin povești, promisiuni sau minciuni. Îi aștept să se exprime public în acest sens. Dacă nu vor transmite un mesaj public prin care să ne spună clar dacă susțin sau nu aceste obiective, înseamnă că nici nu vor face acest lucru, iar cetățenii îi vor sancționa ca atare”, a încheiat candidatul PMP Bistrița-Năsăud la un nou mandat de deputat.