Ionuț Simionca: ”Voi vota Guvernul Orban dacă PNL va vota Autostrada Nordului!”

 -  -  1247


 

 

Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că formațiunea politică din care face parte va susține Guvernul Orban la votul de învestitură dacă PNL va accepta câteva condiții, printre acestea numărându-se și proiectul privind Autostrada Nordului.

”La propunerea mea, Colegiul Național al PMP a decis să condiționeze votarea Guvernului Orban de susținerea de către PNL a proiectelor mari de infrastructură, printre care și a proiectului privind construcția Autostrăzii Nordului”, a scris pe pagina oficială de pe o rețea de socializare deputatul Simionca.

Despre condițiile impuse de PMP a vorbit și președintele formațiunii politice, Eugen Tomac.

”Ținând cont de situația în care se află țara, de multiplele probleme cu care se confruntă societatea românească și de convingerea cu care am votat moțiunea de cenzură pentru a demite Guvernul Dăncilă vreau să fac următoarele precizări: Toți parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea Guvernului Orban în anumite condiții”, a declarat Tomac.

Printre acestea, liderul PMP a punctat că pe lângă proiectele mari de infrastructură, o atenție deosebită trebuie să fie acordată relației cu Republica Moldova și tăierii pensiilor speciale, pe care președintele PMP le consideră ”furt” din banii publici. De asemenea, liderul PMP a mai precizat că printre condiții se află și reducerea numărului de parlamentari la 300, reforma în sănătate și prevenția în administrația publică pentru combaterea corupției.

”În primul rând, cerem premierului desemnat și PNL să acorde o atenție sporită proiectelor mari de infrastructură, că vorbim de autostrada Târgu-Mureș Iași, că vorbim de autostrada Nordului, că vorbim de autostrada Ploiești-Brașov sau Sibiu-Pitești, sunt proiecte mari de infrastructură care au fost blocate în ultimii ani de nesătuiii din PSD. De asemenea, vom condiționa votul nostru de solicitarea ca viitorul cabinet să pregătească și relația cu Comisia Europeană, dar și cu resurse de la bugetul de stat, un amplu proiect de extindere a rețelei de gaze către cetățeni. Doar 32% dintre români au acces la rețeaua de gaze. Este vital ca acest proiect să se extindă la cel puțin 60% din gospodăriile României”, a declarat Tomac, citat de Realitatea.net.

0 notes
372 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *