Ionuț Simionca vrea alegeri în 2 tururi! Deputatul Mișcării Populare amplasează 3 corturi unde se pot aduna semnături! La locale, Crețu a luat 16% din voturi și conduce Bistrița după cum îl taie capul!

 -  -  21324


Deputatul Ionuț Simionca a anunțat că va demara o amplă măsură de strângere de semnături pentru alegeri în două tururi de scrutin. Bistrițenii vor putea semna pentru alegeri în două tururi la corturile ce vor fi amplasate în municipiu:

– la Biserica de la Big
– în Decebal
– pe Pietonal.

Mișcarea Populară a adresat o solicitare către Primăria Bistrița, iar corturile vor fi amplasate peste aproximativ 30 de zile.

 

1 milion de semnături în toată România! Pe județ, Simionca vrea să adune 15.000 de semnături!

“La nivel național , săptămâna aceasta am demarat o campanie prin care suntem hotărâți să strângem 1 milion de semnături prin care vrem să arătăm dorința cetățenilor de a reveni la 2 tururi. Noi cei din PMP consideră că e necesar, că nu e democratic ca un primar cum e cel de la Craiova să fie ales cu 12% din voturi… sau sunt primari cu 7% sau 8% din voturi, în țară. Trebuie să revenim la 2 tururi. Noi la Bistrița o să ne organizăm, am făcut o cerere la Primăria Bistrița să ne acorde spațiu pentru 3 corturi unde trebuie să strângem semnături. Începând din acest weekend o să ieșim în stradă, o să ne vedeți activi, să vedem dacă bistrițenii își doresc alegerea primarului din două tururi, eu cred că majoritatea cetățenilor își doresc asta. Ne propunem să adunăm la nivel de județ peste 15.000 de semnături. Trebuie reparată această greșeală legisativă, pentru că nu e democratic și cu cât stă mai mult un primar în funcție cu-atât e mai greu de a-l contracandida sau chiar de a câștiga alegerile. Știm foarte bine că cei din partidele mari au tot felul de tertipuri pe care le folosesc în campanii… și candidați care să rupă voturi… așa că avem nevoie de 2 tururi” – a declarat Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița- Năsăud.

La alegerile din 2016 care s-au dsfășurat din primul tur, Ovidiu Crețu a adunat 12.000 voturi adică aproximativ 16% din totalul posibil.

2 bookmark
1 notes
49 views
bookmark icon

One thought on “Ionuț Simionca vrea alegeri în 2 tururi! Deputatul Mișcării Populare amplasează 3 corturi unde se pot aduna semnături! La locale, Crețu a luat 16% din voturi și conduce Bistrița după cum îl taie capul!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.