Cele mai citite știri

Ionuț Simionca vrea biserici deschise: „Bistrițenii au nevoie de hrană spirituală! Dacă deschidem Muzeele, ar fi de bun -simț să deschidem și bisericile!”

 -  - 


Deputatul Ionuț Simionca a susținut o intervențe live prin care a interacționat cu mai mulți bistrițeni. În cadrul dezbaterii online, Simionca a susținut redeschiderea bisericilor!

VIDEO:

Redeschidrea bisericilor !

Pentru mine este important ca Bisericile să se redeschidă! Cred că nu numai pentru mine, ci pentru toți bistrițeniie important ca bisericile să se redeschidă: fie ele catolică, ortodoxă, neoprotestantă, toate bisericile trebuie să se deschidă. Cum oamenii merg la magazin și au nevoie de hrană, așa bistrițenii au nevoie de hrană sufetească. Au trecut prin această perioadă critică, cu ajutorul lui Dumnezeu și cred că mai mult decât oricând au nevoie de redeschiderea bisericilor.” – a declarat deputatul Ionuț Simionca .

biserici ziar de bistrita

„Dacă deschidem Muzeele, ar fi de bun-simț să deschidem și bisericile!”

„Dacă putem să mergem în supermarketuri și putem să ne protejăm, să păstrăm distanța socială, să purtăm o mască, cu siguranță putem să mergem și la biserică să păstrăm normele sanitare și să avem grijă unii de alții. Dar e foarte imporant bisericile să se deschidă. Dacă deschidem Muzeele, ar fi de bun -simț să deschidem și bisericile!” – a completat Ionuț Simionca.

Ce recomandări fac autoritățile, după 15 mai!

Institutul National de Sănătate Publică a publicat, sâmbătă, recomandările ce vor fi dispuse de autorități, odată cu reluarea activităţii, după încetarea stării de urgenţă. Documentul este lansat în dezbatere publică, iar sugestiile pot fi trimise pe adresa de email propuneri.relaxare@ms.ro.

Documentul este lansat în dezbatare publică şi toate observaţiile şi propunerile celor interesaţi pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro.

Recomandări privind activitatea în lăcașurile de cult, după 15 mai!

Precauțiuni universal valabile

 1. Accesul persoanelor în lăcașurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauțiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2;
 2. Accesul persoanelor în lăcașul de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 mp per persoană;
 3. Atât personalul care deservește lăcașul de cult, cât și persoanele care intră în lăcașul de cult vor purta mască. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.
 4. Persoanele își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în lăcașul de cult;
 5. La intrarea în lăcașul de cult se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);
 6. Se vor plasa la loc vizibil anunțuri scrise privind regulile de distanțare fizică și cele de acces în lacaș.
nuseni

Precauțiuni speciale:

 1. Se va evita atingerea sau sărutarea obiectelor sacre de cult, în locul acestor gesturi rituale se va indica îngenuncherea sau înclinarea;
 2. Binecuvântarea se va oferi/primi de la o distanță de cel putin 1 m;
 3. Se va evita oferirea/primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință;
 4. Se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele frecvent atinse: mînerele ușilor, obiectele de cult, icoanele, suprafețele;
 5. Slujbele se vor oficia de către slujitorii bisericești/religioși, numai în aer liber cu menţinerea distanţei între persoane.
 6. Nu se recomandă organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase.

Starea de urgență se încheie în 15 mai! O parte din restricții se mențin și vor fi ridicate treptat în funcție de evoluția cazurilor de infectare cu COVID- 19!

31 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.