IPJ Bistrița-Năsăud: Simion Beşa – un poliţist care oferă sprijin necondiţionat şi se implică ori de câte ori ştie că un copil are nevoie de ajutor

 -  -  3996


Prin prisma meseriei de poliţist, Simion Beşa din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului a întâlnit oameni în cele mai dificile situaţii, dar recunoaşte, cu emoţie în glas, că nimic nu-l afectează mai tare ca suferinţa copiilor bolnavi şi că nimic nu-l impresionează mai tare ca determinarea şi încăpăţânarea părinţilor care “mută munţii din loc” pentru copiii lor bolnavi. Şi înţelege astfel de situaţii pentru că este unul dintre părinţii ai cărui copil s-a născut prematur, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

”Se implică oricând este nevoie de ajutor, iar din anul 2016, împreună cu prietenii şi colegii sprijină financiar constant două fetiţe care şi-au pierdut ambii părinţi într-un tragic accident rutier. Tot astfel, l-a întâlnit şi pe mezinul familiei Axente, Leonuţ, un băieţel de 11 ani. Din cauza unor complicaţii apărute la naştere, copilul are probleme grave de sănătate, fiind diagnosticat cu tetrapareză mixtă şi multe altele. Colegul nostru i-a întâlnit familia greu-încercată de probleme şi, pentru că nu poate trece nepăsător pe lângă problemele semenilor, s-a oprit să dea o mână de ajutor. Şi-a implicat colegii şi prietenii şi astfel, în toamna anului trecut, au adunat 1800 de lei pe care i-au dăruit din suflet pentru tratamentul permanent al copilului. Familia a găsit în Spania speranţa că băieţelul va putea merge, iar în perioada următoare, Leonuţ este aşteptat la o operaţie care costă aproximativ 5500 de euro. Colectivul Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, alături de alţi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi oameni care i-au aflat povestea au continuat binele început de colegul nostru, şi ieri Simi i-a dus copilaşului încă 3500 de lei, ajutor pentru operaţie. Copilaşul l-a întâmpinat cu acelaşi zâmbet frumos şi bucurie sinceră”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Agentul şef principal Simion Beșa este poliţist din 2001, fiind repartizat iniţial la IPJ Braşov. Din anul 2009 s-a întors acasă, pe Valea Bârgăului, mai întâi la Postul de Poliţie Tiha Bârgăului şi mai apoi în cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului, unde îşi desfăşoară şi astăzi activitatea.

Sportiv de performanţă, a activat pentru aproape 20 de ani în cadrul Asociaţiei Dinamo Bucureşti, specialitatea şi pasiunea lui a fost şi va rămâne schi fond biatlon. A obţinut rezultate bune şi foarte bune la toate competiţiile sportive la care a participat.

De loc este din localitatea Susenii Bârgăului, familist convins, tată a doi copii de 11 şi 4 ani, cunoaşte foarte bine comunitatea şi nevoile oamenilor din zonă şi, nu în ultimul rând, iubeşte meseria de poliţist.

3 notes
121 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *