Își va petrece următorii 22 de ani în spatele gratiilor, fiind condamnat pentru omor. Fapta a fost comisă în urmă cu 14 ani

Extrădat din Suedia, un bărbat din Bistrița are de executat 22 de ani de închisoare pentru savârşirea infracţiunii de omor.

”La data de 11 februarie, a fost extrădat din Suedia, un bărbat de 52 de ani, din Bistrița, împotriva căruia Tribunalul Bistriţa-Năsăud a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Cel în cauză a fost condamnat la 22 ani închisoare pentru savârşirea infracţiunii de omor” a precizat Crina Sîrb, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Este vorba despre Simion Zăgrean, un bistrițean care în anul 2004, în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei a ucis un tânăr din localitatea Ilva Mică – Nicolae Leonte, plecat și el la muncă peste hotare.

Aproape 14 ani a luptat tatăl tânărului cu sistemele din cele două țări, România și Spania, până s-a dat un verdict final. Iniţial autorităţile spaniole au clasat dosarul, din cauza mărturiilor mincinoase ale unor martori, care au susţinut că victima s-ar fi înecat. După insistenţele familiei şi apoi ale autorităţilor române, autopsierea cadavrului în ţară a dus la răsturnarea cazului şi arestarea suspectului Simion Zăgrean. Mobilul crimei pare să fi fost un conflict între victimă şi agresor, pe tema unui autoturism achiziţionat de către cei doi.

Tribunalul Bistrița-Năsăud l-a condamnat pe Simion Zăgrean la 22 de ani de închisoare cu executare, însă bărbatul a fugit în Suedia.

În cele din urmă acesta a fost extrădat și a ajuns în România unde își va ispăși pedeapsa primită.

 
Caricatură

Ziar de Bistrita