Din Bistrita

IȘJ: Circa 100.000 de teste de salivă au ajuns în Bistrița-Năsăud; testarea copiilor se va face acasă

 -  - 


Circa 100.000 de teste de salivă au ajuns în județul Bistrița-Năsăud și au fost distribuite în unitățile de învățământ, a anunțat marți Inspectoratul Școlar Județean.

Inspectoratul Școlar Județean a recepționat o primă tranșă (circa 100.000) din testele antigen pe baza de salivă și le-a distribuit tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Bistrița -Năsăud (câte 2 teste pentru preșcolari, elevi și personalul unității). Imediat după reluarea cursurilor, conducerea acestora va facilita procesul de pregătire și distribuire a testelor către elevi, astfel încât procesul de testare să se poată derula în zilele de luni și joi ale săptămânii următoare”, se arată într-un comunicat al IȘJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit instituției, Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ a hotărât ca testarea copiilor/elevilor să fie efectuată la domiciliul acestora, sub supravegherea părinților/ tutorilor legali.

Considerăm că beneficiile testării și nevoia de a ne menține sănătoși primează în fața disfuncționalităților de natură administrativă. Prin bunăvoința, responsabilitatea și abilitatea managerială putem rezolva această situație problemă, pentru că școală nu este numai a profesorilor, ci a tuturor celor care cred în educație și în puterea acesteia de a schimba mentalități”, a mai transmis IȘJ Bistrița-Năsăud.

Ghid de utilizare a testelor antigen pe baza de salivă

Demonstrație utilizare test antigen pe baza de salivă

Pregătirea testelor antigen pe baza de salivă

26 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.