ISU Bistrița – Năsăud sprijină programul „Şcoala altfel”

 -  - 


Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud sprijină programul ”Şcoala altfel”, derulat în această perioadă de Inspectoratul Şcolar Judeţean, ca partener al sistemului de învățământ în ceea ce privește activitatea de informare preventivă a elevilor și cadrelor didactice.

În cadrul acestui eveniment, zilnic, au loc activități specifice în subunitățile inspectoratului sau în diferite instituții de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.

Elevii au ocazia să viziteze subunitățile inspectoratului, să se familiarizeze cu meseria de pompier și chiar să afle lucruri utile despre modul în care poate fi acordat primul ajutor unei persoane care se confruntă cu probleme medicale.

Însoţiţi de cadrele didactice, elevii au fost foarte atenţi la explicaţiile pompierilor privind modul de utilizare a tehnicii aflate în dotare, tehnici de acordare a primului ajutor calificat, au adresat întrebări şi au expus fapte din propria experienţă în acest domeniu.

”Prin aceste activităţi încercăm să oferim oportunitatea preșcolarilor, elevilor și tuturor copiilor de a afla detalii despre munca de salvator profesionist şi în același timp să-i pregătim pentru a avea un comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, precizează ISU Bistrița-Năsăud.

Vizualizări 1,451 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.