Ultimele noutati

Crisitina Iurișniți: câinele de pază al profesorilor! Deputatul USR a inițiat o serie de măsuri pe învățământ: salarii la profesori, premii în bani pentru olimpici și masă caldă în loc de lapte-corn! DARE de seamă la 6 luni de Parlament. Întâlnirea cu MIEZUL USR a avut loc la sediul NOU de pe Șincai!

Deputatul Cristina Iurișniți și-a inaugurat sediul de pe strada Gheorghe Șincai, situat la etajul unei clădiri istorice. Din noul sediu modernizat, conducerea partidului va coordona activitatea filialei. Cristinia Iurișniți și-a prezentat activitatea desfășurată în primele 6 luni ale mandatului său de parlamentar.

 

La întâlnire a fost prezent și Grupul de la Cluj al USR, format din Florin Chereji jr. membru al Biroului Național, deputatul Emanuel Ungureanu membru în Comisia de Sănătate și Cristian Seidler (deputat de București). Liderii USR s-au declarat mulțumiți de activitatea filialei Bistrța-Năsăud și de faptul că județul nostru are reprezentant în Camera Deputaților.

Iurișniți face parte din comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport. Obiectivul principal a activității sale ca parlametar îl reprezintă creșterea calității sistemului de învățământ prin revalorizarea școlilor profesionale.

 

Profesoara Iurișniți a cerut explicații parlamentarilor PSD, cu privire la stadiul de implementare a programului-pilot “Masă caldă pentru elevi” în Tiha Bârgăului. (proiect suspendat de actualii guvernanți).

Deputatul USR Cristina Iurișniți a propus premierea elevilor care obțin rezultate la Olimpiadele Școlare Naționale. Consiliile Județene ar fi urmat să achite anual premii în bani pentru elevii care obțin premii sau mențiuni la astfel de concursuri. Amendamentul a fost respins în comisii și astfel elevii rămân doar cu “o albastră” (100 de lei) de la Minister.

iurisniti-840x400  “Educația nu are culoare politică!” Cristina Iurișniți vrea reducerea abandonului școlar! SOLUȚIA propusă: finanțarea Programului „Școală după școală”

În primele luni ale mandatului său, Iurișniți a organizat o dezbatere pe tema școlilor de meserii! La sediul Primăriei Bistrița, Iurișniți a adus la aceeași masă operatori economici, scolile cu profil tehnologic și autoritățile locale. Obiectivul acestor demersuri este revalorizarea școlilor profesionale prin acțiuni de informare-dezbatere pe tema învățământului profesional dual. În acest sens, parlamentarul USR a avut întâlniri cu directorii de școli profesionale din județ.

 

iuri1

iuri11

 

 

 

 

 

iuri12

y1

 

 

 

 

 

 

USR a jucat tare cu PSD-ul: au cerut bani mai mulți pentru profesori! 

Parlamentarii USR au inițiat un proiect pentru introducerea salariului de merit, acordarea sporului de performanță academică, acordarea unei majorări de 10% a salariului de bază pentru profesori care coordonează activități educaționale. Parlamentarii PSD au respins aceste propuneri, cu excepția sporului academic.

Activitatea Cristinei Iurișniți, în cifre:

Propuneri legislative: 15
Amendamente: 18
Întrebări și interpelări: 13
Declarații poltice: 5
Moțiuni: 1
Luări de cuvânt: 12.

 

Alături de colegii parlamentari ai USR, Cristina Iurișniți supervizează politicile și strategiile pe termen lung ale învățământului și susține că va lupta pentru măsuri în vederea revigorării acestui domeniu, vital pentru re-profesionalizarea României!

Citiți și:


zz3-Copy

Cristina Iurișniți a vrut premii în bani de la Consiliul Județean pentru elevii cu rezultate la Olimpiadele Naționale! Propunerea a fost respinsă: 200.000 euro sunt dirijați anual spre Academia de Informații ce formează valeți cu epoleți. Știați că Vasile Dâncu e MIEZUL la “Academia S.R.I?”
Caricatură

Ziar de Bistrita