Jandarmii – ample acțiuni de control în localitățile cu rată mare de infectare cu noul coronavirus

 -  -  1019


Nerespectarea carantinei, a măsurilor de protecție individuală și a celor privind libera circulație pe timp de noapte au fost principalele nereguli constatate de jandarmi în urma acțiunilor organizate la finele săptămânii trecute.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, în intervalul 8 – 10 octombrie au fost executate acțiuni de verificare în mai multe localități în care incidența cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 6 sau cel de 7,5 la mia de locuitori, printre care și municipiul Bistrița și orașul Năsăud, dar și comunele Lechința, Negrilești, Nimigea, Rebrișoara, Șieu-Odorhei, Rodna, Șintereag și Salva.

Jandarmii au aplicat un număr de 75 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.050 de lei. 41 de sancțiuni (32 avertismente scrise și 9 amenzi în valoare de 4.500 lei) au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală, iar 19 sancțiuni (16 avertismente scrise și trei amenzi în valoare de 1.750 lei) au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație”, se arată într-un comunicat de presă al IJJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, un agent economic a fost sancționat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurii interzicerii fumatului în incinta terasei închise. Pentru fumat în spațiu public închis au mai fost aplicate trei avertismente scrise.

În plus, cu sancțiune s-a ales și un bărbat care ar fi trebuit să stea în carantină la domiciliu ca urmare a sosirii din străinătate. Însă, acesta a fost surprins pe raza municipiului Bistrița, motiv pentru care s-a ales cu 1.000 de lei amendă.

Totodată, jandarmii au mai aplicat sancțiuni și pentru alte abateri de la legislația în vigoare, precum fumat într-un loc de joacă pentru copii, tulburarea liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat, respectiv cerșetorie.

La acțiunile derulate în județul Bistrița-Năsăud au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Regele Ferdinand I” din Târgu-Mureș.

FOTO: IJJ Bistrița-Năsăud

0 notes
144 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *