Jandarmii au dat amenzi de aproape 10.000 de euro în ultima săptămănă

 -  -  939

Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus au continuat și în ultima săptămână, fiind efectuate verificări în magazine, mijloace de transport în comun, piețe, lăcașuri de cult, gări, autogări, centre comerciale și zone aglomerate.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 401 locații, fiind aplicate 441 sancțiuni, astfel: 118 amenzi în valoare de 42.300 lei și 323 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Duminică, 15 noiembrie, jandarmii au executat și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării fizice în zona lăcașurilor de cult.

IJJ Bistrița_Năsăud reamintește că, începând cu data de 09.11.2020, ora 00:00, au intrat în vigoare noile măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

”Vă recomandăm să evitați în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiți în aceeași gospodărie, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi. Respectați regulile de bază! Purtați corect masca de protecție, respectați cu strictețe igiena mâinilor și păstrați distanța de minim 1,5 m față de celelalte persoane. Apelați imediat medicul de familie pentru îndrumare, dacă apar simptome de boală sau apelați 112 în cazul unor simptome severe”, transmite IJJ Bistrița-Năsăud.    

0 notes
64 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *