Jandarmii bistrițeni i-au vizitat pe copiii care beneficiază de serviciile Centrului ”Micul Prinț” din Bistrița

 -  -  1109


Pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, precum și împlinirea a 12 ani de la înființarea Centrului de Resurse şi Referinţă în Autism ”Micul Prinţ” din Bistrița, jandarmii i-au vizitat astăzi pe copiii care beneficiază de serviciile oferite de acest centru.

Copiii au fost deosebit de încântanți de vizita jandarmilor și au luat cu asalt mașina de intervenție a oamenilor legii. Toți au fost deopotrivă nerăbdători să se pozeze sau să o îmbrățișeze cu căldură pe Sașa, unul dintre câinii de serviciu ai Jandarmeriei bistrițene, sau să probeze căștile sau scuturile de protecție ale acestora”, a spus Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

Pentru că au vrut să vină în sprijinul copiilor și al specialiștilor, jandarmii au făcut și o donație în valoare de 2.100 de lei către Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism ”Micul Prinţ” din Bistrița.

”Este minunat să putem contribui la accesul acestor copiii la cât mai multe ore de terapie, pentru ca ulterior să poată fi integrați cât mai bine în colectivitate”, a mai adăugat Georgeta Cășvan.

La finalul vizitei, jandarmii le-au lansat și o provocare copiilor – aceea de a realiza mai multe desene care să exprime cum îi percep pe jandarmi după această vizită, urmând ca la final să fie organizată și o expoziție cu toate lucrările copiilor.

Jandarmeria Bistrița-Năsăud subliniază că scopul acestor activități îl constituie promovarea drepturilor persoanelor cu tulburări din spectrul autist, lupta împotriva discriminării acestora, dar și cultivarea unui spirit comunitar al acceptării și susținerii persoanelor cu o dezvoltare atipică.

FOTO: Jandarmeria Bistrița-Năsăud

0 notes
234 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *