Eveniment

Jandarmii montani din Rodna – acțiune de verificare a traseelor care duc spre Poiana cu narcise

 -  - 


Și în acest an, la sfârșitul lunii mai, iubitorii de natură vor putea admira covorul alb de flori din Poiana cu narcise de pe Vârful Saca din Munții Rodnei. Înainte ca narcisele să înflorească, jandarmii montani din Rodna au derulat o acțiune de verificare a traseelor turistice care duc spre această zonă.

Potrivit Jandarmeriei Bistrița-Năsăud, jandarmii montani au vrut să se asigure că traseele sunt în regulă și turiștii le pot parcurge în siguranță atunci când narcisele vor înflori.

”Cele două trasee care duc spre Poiana cu narcise sunt traseul Valea Vinului – Izvorul Roșu – Dealul Popii -Masivul Saca și Valea Vinului – Valea Secii – Poiana Narciselor. Traseele sunt deschise și nu au fost depistate probleme”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește stadiul de înflorire, jandarmii estimează că narcisele vor înflori peste aproximativ 10-14 zile, în zonă mai existând încă porțiuni cu zăpadă.

În perioada în care poiana se umple de parfumul narciselor, turiștii care iubesc natura iau la pas cărările către Vârful Saca, situat la 1.600 m altitudine, doar pentru a admira frumoasele flori.

Jandarmii montani Rodna reamintesc că Poiana cu narcise este situată într-o arie protejată de lege, ca urmare florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină.

73 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.