Jandarmul vindecat de COVID-19 a donat plasmă, pentru a sprijini medicii în vindecarea altor bolnavi

 -  -  938


După ce s-a vindecat de COVID-19, jandarmul bistrițean Octavian Câmpan a ales să vină în sprijinul altor bolnavi și să doneze plasmă.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, sergent major Octavian Câmpan s-a infectat cu noul coronavirus în luna aprilie și a manifestat o formă ușoară a bolii. După perioada în care a fost internat, acesta a mai rămas în izolare la domiciliu timp de 14 zile. După ce a reușit să învingă boala, jandarmul a fost contactat de reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița și a fost întrebat dacă dorește să doneze plasmă, cu scopul de a sprijini medicii în vindecarea altor bolnavi. Nu a stat mult pe gânduri și a acceptat.

M-am gândit la toți cei care sunt bolnavi! Mă bucur enorm că pot ajuta și că pot salva cu gestul meu viața altor oameni!’’, spune jandarmul Octavian Câmpan.

Jandarmul îi îndeamnă pe toți cei care s-au vindecat de COVID-19 să îi urmeze exemplul și să doneze plasmă, având astfel ocazia de a salva o viață.

Potrivit Centrului de Transfuzie Sanguină Bistrița, la finele săptămânii trecute 9 plasme COVID-19 au plecat spre pacientii care au nevoie de acest component sanguin.

0 notes
63 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *