Cum a ajuns un județ întreg la cheremul VITALIEI, fimă care vezi-Doamne pierde milioane de euro doar ca să ne facă nouă bine! Primarul Crețu le muțumește pentru tot, îi roagă să NU ne lase cu gunoiu-n poartă și să NU plece până NU vin alții! Planuri de salvare!

Vitalia a reziliat contractul de colectare a deșeurilor și întreg județul se află la cheremul lor. Asta deoarece primarii care sunt și membri ai Agenției de Dezvoltare Intercomunitare (organism care gestionează implementrea proiectului) NU au pus niciun fel de clauze contractuale în favoarea comunităților pe care le deservesc.

d3-4001Asta-i batjocură pentru votanți: Ovidiu Crețu le mulțumește celor de la VITALIA pentru că încă prestează servicii în favoarea Bistriței! Primarul face apel ca în perioda următoare, cetățenii să evite depozitarea altor deșeuri decât cele strict necesare. Deci, fără curățenie de toamnă, doar gunoi menajer.

 

 

 

“Dacă noi, cetățenii NU ne implicăm să rezolvăm această problemă, NU o să ne o rezolve nimeni.” a declarat primarul Bistriței.

 

colectare-deseuri-vitalia-4-680x365

ssse

 

 

 

 

 

 

De fapt, situația e alarmantă și județul e la mâna VITALIEI, companie care a anunțat pierderi de 3 milioane de euro pe colectare. Fără pârghii de control și cu un contract semnat în defavoarea locuitorilor, nimeni nu-și asumă vină și cei implicați aruncă pisica de la unu la altul.

 

tarpiu_1

În final este găsit un vinovat fictiv: cel care a întocmit greșit caietul de sarcini prin care vezi-Doamne, Vitalia a fost păcălită să vină în județ, deși nr. locuitorilor era mai mic, frecvența de colectare era alta decât cea prevăzută în documentație și ulterior nimeni NU colecta selectiv.

Valoarea contractului pe colectarea deșeurilor, semnat de Morariu și Radu Moldovan în 2014 era de 220.696.217, cu o durată a contractului de 96 de luni, opt ani.

Întâlnirea dintre VITALIA și reprezentanții A.D.I are loc chiar la această oră.

Variante:

– desemnarea unei firme care să colecteze PROVIZORIU deșeurile, până la o nouă concesionare prin licitație. Una din cele 20 de firme care au licență în acest sens

– instituirea unei taxe de salubrizare care să acopere pierderile!

Miroase a șmen: TAXA de SALUBRIZARE pare salvarea! Bani adunați de la oameni și virați-direct în conturile firmei! Cam aici bat!

În acest sens, situația este foarte gravă, iar primarul Bistriței face un prim pas spre reconciliere și solicită colegilor săi cu drept de vot în Adunarea Generală să susțină instituirea unei taxe de salubrizare care să salveze situația creată.

 

“În cazul în care niciunul dintre operatorii licențiați pentru acest serviciu NU va dori să preia  contractul în foma în care e el, atunci se vor opera câteva modificări, în sensul în care se va propune trecerea la taxă de salubrizare, NU tarif de salubrizare, subliniez se va trece  la taxă de salubrizare, NU tarif de slubrizare, cu solicitare de acord de la Minister…. Pentru că noi inițial aveam tarif. Asta înseamnă că primăriile vor colecta taxele și vor plăti ei către operatori suma convenită, urmând să se ceară oferte și să se încheie contract cu ofertantul care va da prețul cel mai bun. Va trebui să fie o taxă care să acopere costurile, altfel situația se va bloca din nou.” a declarat Ovidiu Crețu.

Crețu îi face plocoane lui Morariu patronul de la VITALIA, cel care vezi-Doamne colectează pe banii lui, din drag de Bistrița! Cică până acum a pierdut 3 milioane de euro!

Primarul Crețu îi mulțumește lui Octavian Morariu, patronul VITALIEI, cel care de bunăvoie colectează după rezilierea contractului, deși a pierdut până acum 3 milioane de euro din această activitate, conform datelor furnizate de ei către Primăria Bistrița.

“În conformitate cu legea, VITALIA putea întrerupe de ieri colectarea…. am găsit înțelegere ca și în multe ate dăți să păstreze  în continuare acest serviciu până ne rezolvăm situația. Ne-au spus foarte clar că NU o să facă acest lucru, deoarece ceea ce fac în ora actuală… fac pe banii domnului Morariu, banii personali ai dl. Morariu, fără posibilitate de recuperare. O situație extrem de gravă!” a declarat Crețu.

– taxă de salubrizare, cu acord de la Miniterul Fondurilor Europene.

E jale. Urmează alegerile și județul are probleme mari la capitolul deșeuri! VITALIA are pârghii enorme și dinamitează PSD-ul! Ovidiu Crețu, despre cum s-a lăsat municipiul și județul la mâna Vitaliei!

SC Vitalia are toate pârghiile unei situații extrem de grave, care afectează-direct cetățeanul de rând. Agenția de Dezvoltare Intercomunitară care gestionează acest proiect NU are pârghii.

 

Crețu despre șantajul VITALIEI: “o firmă care a adus în județ 3 miloane de euro cadou și a dat redevență de un milion de euro! NU-i putem trata ca pe șantajiști”

 

Reporter: – Totuși ar fi bine ca la noul contract să se prevadă astfel de situații să NU se ajungă să fim șantajați ca și de VITALIA și la colectare și la depozitare!

Crețu: –  NU se pune problema de șantaj… o firmă care a adus în județ 3 miloane de euro cadou și a dat redevență de un milion de euro, credeți că-i putem trata ca pe șantajiști? Interesant!

Reporter: De-acuma începe șantajul, pentru că dacă durează  2 ani desemnarea viitoarei firme care colectează, o să vedeți la ce costuri se ajunge!

Crețu: – Mult mai mari decât cele de-acuma pentru că astea sunt ireale,  în condițiile în care s-a licitat!

Situația e extrem de delicată și membrii P.S.D care getionează Agenția de Dezvoltare Interomunitară și absolut toți primarii din județ sunt descoperiți în fața VITALIEI, companie care a făcut cam ce-a vrut de când a concesionat colectarea și depozitarea deșeurilor.

Depozitul de la Tărpiu este în continuare pe mâna VITALIEI

Depozitul de la Tărpiu este administrat pe 20 de ani de SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deşeurilor SRL, firmă care plătește o redevenţă trimestrială Consiliului Județean, iar banii obținuți se vor  folosi pentru construcţia celorlalte trei celule. Contractul pentru depozitul de la Tărpiu a fost încheiat în martie 2013.

v4

ll2

 

 

 

 

 

 

La fel ca în cazul colectării, pentru DEPOZITAREA la Tărpiu  tariful perceput de SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deşeurilor SRL a crescut  de la 42,82 la 69,74 lei/tonă fără TVA. VITALIA are probleme și pe depozitare și de asemenea alte pârghii de control prin care poate pune presiune pe cei din administrație și dicta pe chestiunea deșeurilor.

 

pageVIDEO: Se-mpute treaba cu VITALIA! Răscoala de la Tărpiu izbucnește în curând: locuitorii cer închiderea depozitului care-i poluează zilnic!

https://www.ziardebistrita.ro/video-se-mpute-treaba-cu-vitalia/
Comentarii

  • Mai grav este ca primaria “condusa” dupa mintea lui Cretu este depasita de situatie in multe privinte.Dupa fiecare ploaie mai consistenta apa inunda strazile, curtile si casele oamenilor. Nici la capitolul siguranta cetateanului lucrurile nu stau mai bine. Recent, un cetatean a fost jefuit pe Strada Garii. Ceea ce pune capac la toate este ca orasul se sufoca in gunoaie, iar Cretu care o tine numai in paranghelii, constata neputincios acest lucru. Ba mai mult, primarul este surprins de parca nu si el a contribuit la aceasta stare de lucruri. Iata ce declara Cretu care este un sustinator al firmei Vitalia, in urma cu 2 saptamani: „Sunt convins că în aproximativ doi ani vom ajunge într-o stare foarte bună de curățenie pentru că ceea ce a fost acum un an nu mai este. Erau mormane. Vina e și a noastră, nu numai a Vitaliei. Mormanele de gunoaie de pe lângă locurile de colectare, faptul că nu colectăm selectiv și multe altele se vor rezolva. Vitalia trebuie să rezolve multe chestii”. Tot atunci primarul anunta intentia de a introduce o noua taxa de salubritate:„Cred că perfecționarea va veni. Intenționez ca de anul următor să introduc taxă de salubritate care să fie colectată de primărie, primărie care să plătească Vitalia”, a spus atunci Ovidiu Crețu.

  • fac pariu ca o sa puna taxe noi si tot vitalia o sa colecteze
Caricatură

Ziar de Bistrita