Jurista Inspectoratului Școlar, cercetată pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri, a demisionat din funcție

 -  - 


Jurista Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, care este cercetată de polițiști pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri, a demisionat din funcție, a anunțat șeful instituției, Cristian Nicula. 

”Persoana în cauză și-a dat demisia săptămâna trecută. Momentan am apelat la o firmă și chiar astăzi cred că o să încheiem un contract. O să externalizăm această activitate pentru o lună sau două, cât este necesar până vom reuși să angajăm un alt consilier juridic”, a declarat Cristian Nicula.

La data de 10 februarie 2023, consiliera juridică a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost reţinută pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii efectuate de poliţişti într-un dosar penal deschis pentru abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ulterior, aceasta a fost plasată în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Femeia în vârstă de 56 de ani, din Bistriţa, este acuzată că ar fi falsificat hotărâri judecătoreşti privind recuperarea unui prejudiciu de peste 113.000 de lei cauzat Inspectoratului Şcolar şi constatat în urma unui control al Curţii de Conturi.

Percheziții în Bistrița. O femeie, consilier juridic într-o instituție publică, a fost reținută pentru 24 de ore

Vizualizări 2,766 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.