A-lan-da-la! Orășelul Copiilor e cel mai kitchos anul acesta. Vezi cum arată centrul orașului, cu trambuline, mașinuțe și parcări aglomerate! Păi în anii ’70-’80, comuniștii vă dădeau lecții, tovarăși!

 -  -  11402


Orășelul Copiilor arată că Bistrița NU are urbaniști care să conceapă spații de joacă în spiritul sărbătorilor de iarnă. În zona Bisericii Evanghelice s-a amenajat un loc de joacă, un pseudo-târg de Crăciun, care reprezintă în fapt câteva căsuțe amplasate în semicerc, cu produse pe care le găsim la toate târgurile organizate în Bistrița.

Pe o rază de 50 de metri s-au înghesuit tarabe, trambuline, căsuțe, parcări, scenă, panouri, brad de crăciun. Un amestec de elemente care NU au nimic în comun cu specificul unui oraș medieval sau măcar cu sărbătorile de iarnă.

 

orasel copii bistrita

oraselcopii

 

 

 

oraselcopii

orasel copii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toate sunt amplasate haotic, iar racordurile electrice încropite la repezeală pot fi periculoase pentru copii.
Seara, Târgul de Crăciun de la Bistrița este animat de ansambluri care cântă colinde pe scena din aer liber, amplasată în zona bradului de Crăciun, momente în care piațet este super-aglomerată.

 

orasel copii bistrita o26

 

 

 

 

targ craciun

o8

 

 

 

 

 

 

 

În partea de jos a Pietonalului s-a autorizat amplasarea unor “mașinuțe” electrice, extrem de gălăgioase care funcționează pe acorduri de manele și care NU se încadrează în peisaj.

m12

 

 

 

 

 

Acest amalgam de elemente demonstrează că urbaniștii Bistriței NU au viziune și decizia aparține primarului Ovidiu Crețu și uni cerc retrâns de executanți fără pricepere. De altfel, întreg staff-ul PSD a fost prezent la aprinderea luminilor de Crăciun, odată cu reîntoarcerea primarului din vacanță.

 

Orășelul Copiilor realizat de comuniști în anii ’70-’80 în Parcul Municipal era o bijuterie pe lângă târgul de Crăciun al Primăriei Bistrița, care NU reușește să confere identitate acestui eveniment și rămâne închistată în ideile unui cerc restrâns de oameni care dau impresia că se pricep la toate…

Târgul de Crăciun de la Bistrița este o PARODIE pe lângă cele similare care au loc în alte orașe medievale cum ar fi Sibiu, Brașov.

targul-de-craciun-din-sibiu

brasov

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și: 

o25A venit jupânu’ din concediu! Crețu aprinde luminile de Crăciun, cu Radu Moldovan și Doina Pană suiți pe scenă, alături de copii! Târgul de la Bistrița merge pe aceeași rețetă expirată: tarabe lângă Biserica Evanghelică!

https://www.ziardebistrita.ro/sa-fie-bezna/

1 notes
527 views
bookmark icon

One thought on “A-lan-da-la! Orășelul Copiilor e cel mai kitchos anul acesta. Vezi cum arată centrul orașului, cu trambuline, mașinuțe și parcări aglomerate! Păi în anii ’70-’80, comuniștii vă dădeau lecții, tovarăși!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *