VIDEO – Spectacol de prost-gust: Crețu a inaugurat încă o arteziană în campanie! Kitschoasă ori spectaculoasă?

Cu mare fast, primarul Bistriței a inaugurat arteziana din fața Consiliului Județean! Este un nou eveniment de campanie la care a mobilizat forțe impresionante de partid, acompaniate de data asta de orchestra Casei de Cultură și de tenorul Florin Ormenișan, amplasați la intrarea în instituție, chiar sub terasă.

Șeful PSD Liviu Dragnea a fost prezent și alături de el s-au mobilizat membri de vază ai partidului: Radu Moldovan, Doina Pană, Ovidiu Frenț, Crețu, Avram, Pugna, Nicu Moldovan. A fost prezent și Ioan Țintean dar a stat în rândul doi. În mulțime au stat consilieri județeni, consilieri locali sau partizani ai PSD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La un semn milităresc al primarului Crețu, arteziana a fost dezvelită pe versurile “O sole mio”, de un muncitor plasat într-o macara.

 


Artistului Patriciu Mateescu, Ovidiu Crețu i-a oferit o plachetă comemorativă, iar reprezentantul firmei VRG din Viișoara (care a realizat floarea) a primit o mascotă în formă de struț.
Mircea Oliv a adus laude operei de artă și a descris întreaga zonă ca fiind una specială, unde se întâlnește opera lui Spătaru (lumânarea de bronz) cu opera lui Mateescu (floarea de fibră de sticlă). Oliv a aberat grav când a comparat obiectul de plastic cu un dar al Rusaliilor: “Împreună, jocurile dinamice ale artei și ale florii, fac ca această prezență să fie una care să țină de darul Rusaliilor. Darul Rusaliilor este duhul… nu îndrăznesc să spun mai mult de atât… este pur și simpu duhul!” ….”Așa cum se prezintă acum orașul, el este o utopie care se deschide către privitori, se deschide către cetățenii orașului. Datoria noastră ca beneficiari ai acestui excepțional monument este să-l interiorizăm și în același timp… să-l îngrijim !” a completat Oliv.

 

 

 

 

 

 

 

Floarea Transilvaniei este realizată din fibră de sticlă și postată în mijlocul unei arteziene cu mozaic albastru și cu gresie de culoare maro pe margine, realizată în regim de urgență. Din punct de vedere urbanistic, pe o rază de 100 de metri se află elemente care fac notă discordantă: monumente istorice cum ar fi Biserica Minorită, o troiță din lemn ridicată în cinstea eroilor Revoluției, așa-zise opere de artă (cum ar fi lumânarea de bronz din Parcul Eroilor), un bloc mov (pe Crinilor) și unul roz (în zona Poștei). Iar de ieri, în mijlocul piațetei tronează arteziana cu un element central din plastic roșu, intitulată Floarea Transilvaniei.

 

Sculptorul Mateescu și-a donat creația, iar Primăria Bistrița a plătit 197.000 de lei firmei Serbis pentru amenajarea artezienei. În această campanie electorală, Crețu a inaugurat mai multe arteziene, iar când a fost întrebat de designul, considerat de unii ca fiind kitchos al acestora, edilul a răspuns sec: “Gusturile și culorile NU se discută!”

 

 

 

Citește și:

c4-4002NU credeți că artezienele sunt “kitschoase”, cu becuri, plastic și lumini? Vezi ce zice Crețu despre fântânile ce “muruiesc” rușinea cu lucrările la pasaje!

https://www.ziardebistrita.ro/arteziene-kitchoase/
Comentarii

Caricatură

Ziar de Bistrita