Controale pe Șieu! AJVPS-ul și jandarmii, la AGĂȚAT de braconieri și de pescari fără permis!

 -  -  1282


Agenția Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Jandarmeria au efectuat un control inopinant pe malul râului Șieu. Pescarii surprinși au fost obligați să prezinte permisul de pescuit vizat pe 2017. În urma acțiunii, 2 pescari din 17 au primit avertisment scris deoarece NU avea permisele de pescuit vizate pe anul în curs. Acțiunea de control a avut loc vineri, între orele 14 – 19 și alături de președintele Asociației, Valer Negurșa au fost prezenți și jandarmii bistrițeni, controlul fiind planificat încă de săptămâna trecută.

Activitatea de pescuit recreativ se realizeaza in baza unor contracte de concesionare a resursei acvatice vie in scop recreativ, pe habitate piscicole clar delimitate si in baza unor planuri de management a pescuitului in scop recreativ prezentate de asociatiile de pescari recreativ elaborate de institutiile specializate din domeniul pescuitului si acvaculturii.

AJVPS gestionează principalele ape curgătoare din județ și execută contraoale în vederea depistării pescarilor care NU dețin dreptul de a pescui. AJVPS percepe o taxă de 20 de lei/zi sau 70 lei/an pentru orice pescar care deține permis de pescuit eliberat de ANPA și care NU este membru al asociației.

PSD a aprobat legea care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017 printre care taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv.

Până la emiterea de către Agenția Naționala pentru Pescuit și Acvacultura a permiselor de pescuit recreativ pentru anul 2017, pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei Delta Dunării, se va desfășura pe baza permiselor de pescuit recreativ care au avut valabilitate in anul 2016.”

 

k1

pescari-la-pereschiv_545e36490d39ff

 

 

 

 

 

 

 

OBLIGAȚIILE A.J.V.P.S!

Asociațiile de pescari în scop recreativ care au încheiate contracte pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ cu ANPA au obligația refacerii resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale prin populări cu puiet de pește. Nerespectarea acestor prevederi implică rezilierea contractului de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ.
Art. 16. : Asociațiile de pescari în scop recreativ care au încheiate contracte pentru utilizarea resurselor acvatice vii în scop recreativ asigură paza cu personal propriu, angajat și autorizat în condițiile legii, și colaborează cu personalul ANPA cu drept de inspecție și control în acțiunile de constatare și sancționare a contravențiilor și infracțiunilor în domeniul pescuitului recreativ.

Pescarii fără acte, vânați de AJVPS!

AJVPS joacă tare și vrea să execute orice pescar pe care-l prind pe apele pe care le gestionează și care NU deține drept de pescuit. Mai grav e că procurorii au intrat pe fir sesizați find pe baza unor permise eliberate în fals de unele asociații! Bătălia pescarilor atrage atenția asupra județului Bistrița-Năsăud și asupra modului în care unele asociații și-au creat un sistem de colectare interpretând legea după bunul-plac !

De menționat că numai reprezentanții AJVPS împreună cu Jandarmeria sunt singurii care pot efectua controale pe malul râurilor în vederea depistării pescarilor care NU dețin dreptul de a pescui.

Ape gestionate de AJVPS: râul Someș, râul Șieu, râul Bistrița, pârâul Roșua, pârâul Lechința. Din alte județe: Maramureș, Mureș, Suceava și Cluj (Someșul Mic, Someșul Mare).

Citiți și: 

page-88-404x400

Pescarii sunt la baionete! Cine are voie să facă permise de pescuit și pe cine ejectează sistemul! Pe apele din județ dictează A.J.V.P.S-ul iar pescarii fără acte sunt VÂNAȚI! Procurorii au intrat pe fir pentru șmenurile din sistem!

0 notes
407 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *