L-a lăsat în “cucu” GOL! Toate promisiunie lui Niculae sunt spulberate de Crețu! Fără BANI pentru cele 50 de străzi de asfaltat, Drumul Tărpiului, Cartierul Tinerilor și subvenția la gunoi! E JALE pe bugetul local și avem sub 2 MILIOANE de euro pe investiții-directe!

 -  -  11636

Primăria Bistrița a prezentat proiectul de buget local. Conform procedurilor în vigoare, documentele sunt publicate pe site-ul primăriei, după care se intră în dezbatere publică și se urmează procedura de vot în plen, pe capitole.

170 de MILIOANE de lei este bugetul Primăriei, format din taxe și impozite. 122 de MILIOANE de lei reprezintă investițiile din bani europeni. 16 MILIOANE lei prin PNDL, bani guvernamentali2 MILIOANE lei împrumut.

TOTAL buget: 317.000.000 lei.

Discuții politice pe buget NU vor fi, deoarece PNL-iștii au doar 5 voturi în Consiliul Local și PSD controlează lejer, majoritatea din Consiliul Local. Discuții pe buget vor fi doar între taberele PSD-iste.

Ovidiu Crețu vs. Cristian Niculae! Investițiile POPULISTE sunt înlocuite de altele fanteziste! Încep lucrările la Aqualand, cu 10% din banii necesari!

Primarul Ovidiu Crețu va încerca să impună anumite investiții-simbolice, cum ar fi începerea șantierului Aqualand pentru care s-a propus alocarea sumei de 3 MILIOANE de lei. Desigur, investiția finală costă 35 de MILIOANE de lei și NU există finanțare integrală la această oră, dar PSD-iștii preferă o abordare superficială și doresc începerea șantierului cu bani de la bugetul local!

De menționat că primarul Crețu a RATAT toate variantele de finanțare ne-rambursabilă pentru Aqualand: bani europeni sau finanțare guvernamentală.

Promisiunile lui Cristian Niculae sunt povești! Proiectele de campanie NU au finanțare! Nu s-au alocat bani pentru subvenția la gunoi!

Susținătorii de partid a lui Niculae vor încerca să rezolve subvenția pe gunoi, care ar avea un impact populist de 3 MILIOANE de lei.

Pentru a demonstra cine-i șeful, primarul Crețu NU a cuprins această sumă pe proiectul de buget! În campania electorală, șeful PSD pe Bistrița rămâne descoperit cu o serie de promisiuni fantastice:

Drumul Tărpiului, lucrare estimată la 2 MILIOANE de euro ( NU există finanțare).
– Cartierul Tinerilor, o investiție aflată în același stadiu de 3 ani.
– străzile noi de locuințe. Nici măcar 1 milion de lei NU se alocă pentru străzile din zonele de vile.
reparații pe cele 50 de străzi promise de Cristian Niculae. Pe buget Nu s-au prins sume pentru această investiție.

De asemenea, Niculae NU are sume în buget pentru cele 50 de străzi care ar urma să fie reparate cu un strat de 4 cm de asfalt. Investiția este estimată la 6-7 MILIOANE de lei, fonduri insuficiente pe bugetul actual.

Doar 9 MILIOANE de lei pe investiții, din banii de taxe și impozite!

Primăria Bistrița are la dispoziție sub 2 MILIOANE de euro pentru investiții din bugetul local. Mai exact 8.995.000 lei sunt alocați investiilor-directe! 3 milioane de lei reprezintă cea mai scumpă investiție, respectiv începerea lucrărilor din Aqualand. Primăria începe să lucreze, dar NU are finanțare suficientă. Lucrările la Aqualand sunt estimate la 35 de MILIOANE de lei.

Investițiile propuse sunt următoarele:

– 1.2 milioane de lei se duc spre pârtia de schi: generatoare, stații de pompare , tunuri de zăpadă etc.

– 1 milion de lei pe modernizarea trecerii de cale ferată de pe Lucian Blaga
– 450.000 de lei pe străzile noi de locuințe
– 77.000 de lei pentru strada Tărpiului, lucrare estimată la 2 MILIOANE de euro. Adică s-a alocat sub 1 % :))).
– consolidarea străzii Gorunului = 60.000 lei
– secundară 7 Sigmir – 266.000 lei.
– consolidare str. Jelnei 60.000 lei.
– consolidare Slătinița – 72.000 lei.
– Amenajare str Lucian Blaga – 50.000 lei.
– modernizarea Tudor Jarda – 870.000 de lei din bugetul local pentru lucrări și 450.000 de lei pentru alimentare cu energie electrică. Încă 6.4 miloane din bani bani guvernamentali.
– 674.000 de lei pe programul de investiții publice, unde sunt cuprinse studii de fezabilitate – 110.000 lei, achiziții imobile, 165.000 lei , parcarea supraetajată de la Han – 360.000 lei.

Una peste alta, investițiile sunt infime și tot ce-a povestit Niculae și propaganda PSD-istă reprezintă de fapt minciuni electorale. Nici vorbă de cele 50 de străzi de oraș care-ar urma să fie reabilitate prin turnarea unui strat de 4 cm de asfalt + celelalte proiecte trâmbițate de administrația PSD.

Investiții pe bani europeni! Primăria are-n derulare proiecte de 30 de MILIOANE de euro din fonduri nerambursabile, cu Crețu la comandă!

Conform datelor prezentate de Primăria Bistrița, bugetul este format din sumele încasate din taxe și impozite – 170.000.000 de lei și din banii care intră de pe proiecte europene și guvernamentale – 138.000.000 lei.

Investițiile Primăriei Bistrița sunt de fapt co-finanțări ale proiectelor europene, implementate pe final de exercițiu financiar. Din bani europeni, Primăria Bistrița are în derulare proiecte de 122.4 milioane de lei + 16 milioane de lei din bani guvernamentali. (30 de milioane de euro).

Se va reabilita infrastructura școlară  și au intrat în reabilitare școlile: Generală 1 (10 milioane de lei), Generală nr. 4 (11.8 milioane lei), Școala Lucian Blaga (11.7 milioane de lei). Liceul de Muzică (7.2 milioane de lei din PNDL), Grigore Moisil (9.2 milioane de lei).

Biserica Evanghelică : lucrări începute, 5.8 milioane de lei din bani europeni.

Centrul Intermodal Gării – 12 milioane de lei, bani europeni!

Amenajarea de parcuri din bani europeni: la Sărata, Viișoara, Ghinda – 6.6 milioane de lei din bani europeni + 1.2 din bani împrumutați.

Blocuri reabilitate: 14.3 milioane de lei, bani europeni + 10 milioane bani din PNDL + 3 milioane bani de la buget. Total: 26.3 milioane de lei.

buget primaria bistrita

Primăria Bistrița plătește salarii de 1 MILION de euro/lună! Organigramele SUG banii publici!

Primăria are un buget din taxe de 170.000.000 lei, iar banii se duc pe funcționarea instituțiilor din subordine, în special pe salarizare.

Salariile din Primăria Bistrița apar la capitolul : cheltuieli de personal – 60.235.000 lei și reprezintă aproximativ 50% (50.2%) din sumele pe care le încasează Primăria Bistrița din taxe și impozite (121.000.000 lei/an).

Pe bugetul din 2020, salariile costă 60.235.000 de lei, adică peste 1 MILION de euro/lună, iar totalul investițiilor ce se realizează exclusiv din buget însumează doar 2 MILIOANE de euro!

Crețu-i ȘEF iar Niculae e doar un “Patrocle” a lui Radu Moldovan!

Administrația PSD e-n conflict deschis și primarul Crețu REFUZĂ categoric să-i facă loc lui Niculae. Proiectul de buget e realizat pe stilul lui Crețu, fără să țină cont de ideile populiste a lui Niculae, care nici măcar Nu au fost cuprinse-n buget (subvenția pe gunoi, cele 50 de străzi de municipiu, Drumul Tărpiului, Cartierul Tinerilor).

Crețu a preferat un buget axat pe co-finanțări europene și pe situația reală, cu alocări de sume spre direcțiile și instituțiile  subordonate care cheltuie bugetul local, NU sunt reformate și NU aduc randament.

ziar de bistrita radu si niculae

Primarul Crețu are gărgăunii lui și promovează un alt proiect fantezist: Aqualand. Acest obiectiv este estimat la 35 de MILIOANE de lei și s-a propus alocarea a 3 milioane de lei pentru începerea lucrărilor.

Situația e de-un PENIBIL absolut și PSD-ul pierde lamentabil la capitolul imagine. Vor fi dezbateri aprinse în partid și Niculae va-ncerca să joace tare pe buget, atrăgându-și consilierii locali ai PSD.

Opoziția ar putea specula la maxim aceste frecușuri pe bani publici, dar “dreapta” consideră că are mai mulți lideri care să câștige localele, în fața unui PSD manevrat de Radu Moldovan, aflat în cădere liberă și cu gafe incredibile, la diverse capitole!

CLICK să vedeți proiectul de buget pe 2020

1 notes
761 views
bookmark icon

One thought on “L-a lăsat în “cucu” GOL! Toate promisiunie lui Niculae sunt spulberate de Crețu! Fără BANI pentru cele 50 de străzi de asfaltat, Drumul Tărpiului, Cartierul Tinerilor și subvenția la gunoi! E JALE pe bugetul local și avem sub 2 MILIOANE de euro pe investiții-directe!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *