La aproape o lună de la redeschiderea școlilor, peste 20 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în școlile din Bistrița-Năsăud

 -  -  11147


De la redeschiderea unităților de învățâmânt și până în prezent, peste 20 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în școlile din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul Școlar Județean, un număr de 10 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate în rândul elevilor. De asemenea, alte 15 cazuri au fost raportate în rândul personalului didactic, în 9 dintre acestea fiind vorba despre cadre didactice.

În ceea ce privește scenariile de funcționare, purtătorul de cuvânt al IȘJ Bistrița-Năsăud, Monica Buboly, a precizat că în scenariul verde se află 196 de unități de învățământ, în vreme ce alte 100 sunt în scenariul galben. În plus, o unitate de învățământ – de la Ciceu-Giurgești – este în carantină.

Totodată, în prezent, un număr de 18 clase de la școlile din județ (cu 285 de elevi) au activitatea suspendată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud adoptând hotărâri de intrare în scenariul roșu pentru acestea.

1 notes
272 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *