Ultimele noutati

La Bistrița, anul viitor, ar putea fi construit și un AQUAPARK! Banii necesari vor fi asigurați printr-un nou ÎMPRUMUT

După investiția privind amenajarea unei pârtii de schi la Bistrița, municipalitatea intenționează să construiască și un Aquapark, ideea fiind una mai veche, pentru care autoritățile sperau că vor reuși să obțină fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

La începutul acestui an, consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect, care are o valoare estimată de 8 milioane de euro.

Potrivit studiului, noul complex Aquapark ar urma să fie amenajat pe o suprafaţă de 5 hectare, iar proiectul prevede amenajarea unor piscine acoperite, dar şi în aer liber, atâr pentru adulți, cât și pentru copii, dar și a unor spaţii de relaxare şi a unei zone de agrement. De asemenea, sunt prevăzute amenajarea unor tobogane, a unui centru SPA, precum și terenuri pentru activități sportive.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu au reușit să obțină finanțare nici de la Uniunea Europeană, nici de la Guvern pentru Aquapark

Cu toate că Primăria Bistrița spera să obțină fonduri guvernamentale de la Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru realizarea acestei investiții, după lungi așteptări, se pare că acest lucru nu este posibil.

Primarul Ovidiu Crețu a declarat la postul local de televiziune AS-TV, în cadrul emisiunii Impact, că ”în Wonderland avem un plan urbanistic foarte interesant, cu multe obiective. Nu intenționăm ca noi, municipiul, să realizăm toate aceste obiective, dar sunt două, pe care eu le-am numit ancore. Ancoră de vară și ancoră de iarnă – Aquapark-ul, respectiv pârtia de schi. Aquapark-ul va fi realizat începând de anul viitor, probabil printr-un credit pe care îl vom lua, pentru că nu am găsit posibilități de finanțare de niciunde. Atunci, în 2018 vom lua un credit și vom realiza și Aquapark-ul. Însă, pentru celelalte obiective așteptăm să vină investitori privați, să vină capitalul privat să investească” .

Telescaunul pârtiei de schi va putea fi folosit și în timpul verii

În plus, Ovidiu Crețu spune că telescaunul folosit iarna pentru pârtia de schi, va putea fi folosit și vara de cetățeni. ”Eu am insistat să avem telescaun și nu teleschi, astfel încât să putem urca oamenii și vara până sus, în vârful dealului Ghinzii, pentru că acolo sunt trasee pentru biciclete deja amenajate și în plus, există posibilitatea amenajării unui coaster – acea sanie pe șine care să coboare toată pârtia și încă alte elemente care vor da folosință estivală telescaunului de la pârtia de schi. Din acest punct de vedere e justificată achiziția unui telescaun și nu a unui teleschi”. 

Aquapark-ul ar urma să fie amenajat în complexul Wonderland, unde Primăria Bistriţa a mai construit și pârtia de schi de 7 milioane de euro, care însă anul trecut, deși a fost inaugurată, nu a fost funcțională. În acest an, autoritățile dau asigurări că pe pârtie se va schia, atâta timp cât temperaturile vor permite acest lucru.
Caricatură

Ziar de Bistrita