Din Bistrita

La Bistrița se va înființa un teatru profesionist. S-a aprobat modificarea organigramei Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”

 -  - 


Consiliul Local Bistrița și-a dat acceptul pentru un proiect de hotărâre care vizează modificarea organigramei și a statului de funcții ale Centrului Cultural Municipal “George Coșbuc”.

Primarul Ioan Turc a explicat că această modificare are la bază și intenția municipalității de a înființa un teatru profesionist.

Principala modificare în ceea ce privește organigrama se referă la constituirea unei substructuri care se va intitulat Teatrul Municipal. Dorim să constituim cu adevărat un teatru la Bistrița. Ceea ce s-a întâmplat până acum, din punctul meu de vedere, este absolut nesatisfăcător. Cred că putem să beneficiem de experiența unor oameni de teatru excepționali, cum e Radu Afrim, iar acest lucru – înființarea unui teatru profesionist la Bistrița – cred că va da o nuanță culturală mai mare orașului. Am ales acest moment nu întâmplător, ci ținând cont de faptul că la data de 4 iulie, la Bistrița, va avea loc Gala Premiilor UNITER, eveniment care, din punctul meu de vedere și cred că nu mă poate contrazice nimeni, este cel mai important eveniment cultural pe care Bistrița îl găzduiește în ultimii 30 de ani. Așa că este cât se poate de bine fundamentată alegerea acestui moment”, a spus primarul în timpul ședinței de Consiliu Local.

La finalul intervenției sale, edilul Bistriței a transmis și un mesaj către locuitorii orașului: ”Suntem hotărâți să investim în cultură”.

De asemenea, în proiectul de hotărâre analizat de Consiliul Local se mai preciza: ”La Bistrița există un public avizat și dornic de teatru, dovadă fiind numărul mare de spectatori prezenți la spectacolele teatrale susținute pe scena Palatului Culturii Bistrița. Comunitatea locală și-a exprimat în nenumărate rânduri dorința de a avea un teatru, de aceea credem ca este necesar înființarea unui teatru municipal care să satisfacă nevoile concetățenilor noștri și care să lărgească sfera genurilor de evenimente pregătite în agenda și oferta culturală a instituție pentru publicul larg”.

În ședința de joi, Consiliul Local Bistrița a aprobat proiectul de modificare a organigramei și a statului de funcții ale Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”.

44 views
bookmark icon

One thought on “La Bistrița se va înființa un teatru profesionist. S-a aprobat modificarea organigramei Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.