La cererea cetățenilor, peste 60 de arbori au fost eliminați de pe domeniul public al municipiului Bistrița

 -  -  21111


Pe parcursul anului 2020, Primăria Bistrița a aprobat tăierea unui număr de 66 de arbori de pe domeniul public al municipiului, motivând că a primit solicitări din partea cetățenilor pentru eliminarea acestor copaci.

Potrivit Primăriei municipiului Bistrița, ”în cursul anului 2020 au fost formulate 77 de cereri de eliminare sau de tăieri de corecție, de regenerare, de reducere în înălțime a arborilor de pe domeniul public din municipiul Bistrița, care au fost analizate în cadrul celor 8 întâlniri ale Comisiei de avizare a tăierilor de arbori, 6 întâlniri fiind organizate on-line. S-a aprobat tăierea pentru 66 de arbori, față de 151 de arbori pentru care s-a solicitat eliminarea”.

Dintre arborii pentru care s-a emis aprobare pentru eliminare, o treime au fost total sau parțial uscați, o treime au crescut accidental în apropierea blocurilor de locuințe, iar restul reprezentau specii care nu se pretează spațiului urban (corcoduş) sau arbori rupți ori doborâți în urma furtunilor.

Primăria Bistrița completează că lucrările de tăiere a arborilor de pe domeniul public s-au executat sub supravegherea reprezentanților Direcției Servicii Publice.

Administrația locală mai subliniază că, în cazul arborilor situați pe domeniul privat, eliminarea lor este decisă și efectuată de către proprietarii terenurilor respective, conform Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

În ceea ce privește activitatea de toaletare a arborilor din Bistrița, anul trecut, au fost aplicate tăieri în coroană (întreținere, regenerare, corecție) unui număr de 4.890 de arbori.

Totodată, în 2020, un număr de 109 arbori au fost plantați în municipiul Bistrița.

2 notes
236 views
bookmark icon

2 thoughts on “La cererea cetățenilor, peste 60 de arbori au fost eliminați de pe domeniul public al municipiului Bistrița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *