La doi ani după ce și-a bătut soția, un bărbat a fost trimis în judecată pentru violență în familie. Campanie a polițiștilor pentru prevenirea violenței domestice

 

În luna mai, procurorii bistrițeni au finalizat cercetările într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunii de violență în familie, infracțiune comisă de un bărbat în urmă cu doi ani. În mai multe rânduri, acesta și-a agesat fizic soția, dar acum își va primi pedeapsa pentru faptele sale, întrucât procurorii au dispus trimiterea bărbatului în judecată.

Într-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud arată că s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului ”Z.A.I. –  pentru infracţiunea de violenţă în familie, constând în aceea că, în zilele de 2 mai 2017 şi 9 noiembrie 2017 şi-a agresat fizic soţia, exercitând violenţe asupra acesteia şi aplicându-i lovituri repetate, producându-i leziuni corporale traumatice vindecabile în 11 — 12 zile de îngrijiri medicale”. 

Violența domestică a fost și un subiect asupra căruia polițiștii bistrițeni au încearcat să atragă atenția în „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. O zi a fost dedicată tocmai prevenirii actelor de violență în familie, prilej cu care polițiștii au derulat activități de informare și prevenire sub motto-ul „Mai bine dăruiești, decât să lovești!”.

”Informațiile au ajuns la cetățenii județului atât cu ocazia unor activități „indoor”- prezentări de filme și materiale specifice, însoțite de discuții despre ce înseamnă violența domestică, care sunt semnele de abuz, factori concurenți, ce prevede legea și ce măsuri iau polițiștii in astfel de situații și, nu în ultimul rând, despre instituțiile care pot acorda suport în această privință, cât și prin activități „outdoor” desfășurate în oraș”, arată Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Astfel, la Liceul de Muzică Tudor Jarda din Bistrița, zeci de adolescente au primit informații din partea Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și a reprezentanților Asociației AFI Pro Familia.

Apoi o trupă de elevi ingenioși și creativi ai Liceului de Arte Corneliu Baba Bistrița au realizat în diferite locații din oraș acte de ”performing art” prin care au ilustrat situații de viață și cupluri din diferite categorii sociale care ajung la stări conflictuale, abordând inclusiv tema hărțuirii stradale. Polițiștii i-au însoțit și au discutat cu trecătorii situațiile respective, testând în acest fel și capacitatea de reacție a publicului în astfel de situații.