La iarnă, în parcarea din fața Palatului Culturii din Bistrița ar putea fi amenajat un patinoar

 -  -  1343


Din această iarnă, în parcarea din fața Palatului Culturii din municipiul Bistrița ar putea funcționa un patinoar. Pe agenda ședinței Consiliului Local Bistrița din 13 septembrie, figurează un proiect de hotărâre care prevede închirierea prin licitație publică deschisă a terenului în suprafață de 900 mp de pe strada Albert Berger, în vederea amplasării unui patinoar artificial.

”Pentru a evidenția și marca într-un mod cât mai plăcut sărbătorile de iarnă, este necesar ca municipalitatea să se preocupe de organizarea unor acțiuni de agrement, divertisment și relaxare specifice acestui sezon, astfel raportat și la existența persoanelor interesate a amenaja un patinor în oraș, a fost identificată o suprafață de 900 mp, situată în strada Albert Berger, respectiv parcarea din fața Centrului de Cultură “George Coșbuc”, fiind o zonă centrală, care asigură o accesibilitate ușoară pentru buna funcționare a acestor activităti” se arată în expunerea de motive a proiectului.

Cereri de a amenaja un patinoar în zona centrală a orașului există deja, ambele fiind venite din partea mediului privat, respectiv societățile CCB AMIRA PARK SRL din Vaslui și GABORFI & ALEXA SRL din Bistrița. Ambele companii sunt dispuse să închirieze terenul din fața Palatului Culturii pentru a amenaja un patinoar, astfel încât bistrițenii să aibă la dispoziție mai multe variante de a își petrece timpul liber și pe perioada sezonului rece.

Potrivit Primăriei Bistrița,chiria propusă de la care începe licitația este de 2.000 lei/lună, iar pasul de supralicitare de 10 lei/lună, calculată raportat la cuantumul chiriei stabilite în anul 2007, respectiv 700 dolari/lună și la cel al cheltuielilor cu utilitățile (apă, curect electric).

Astfel, pentru a exista participanți la licitația care se va organiza pentru închirierea suprafeței și a avea patinoar în zona centrală a orașului, la calcularea chiriei s-a ținut cont de faptul că, pe lângă suma licitată, adjudecătorul va avea obligația suportării cheltuielilor aferente montării, întreținerii și utilităților pentru funcționarea în condiții normale.

Contractul de închiriere se va încheia pe perioada 01 decembrie – 28 februarie a fiecărui an, timp de 5 ani, cu posibilitate de prelungire prin acordul părților.

Societatea declarată câștigătoare va avea obligația de a amenaja un patinoar artificial demontabil, cu respectarea suprafeței închiriate și cu asigurarea instalațiilor și dotărilor aferente, precum și cu personal specializat în vederea montării, demontării și exploatării acestuia pe toată durata desfășurării activității, pentru funcționarea în condiții optime și de siguranță. Va întreprinde toate demersurile pentru racordarea acestuia la utilități și asigurarea pazei, cheltuieli care vor cădea în sarcina acesteia.

De menționat este faptul că ideea de a amenaja un patinoar în zona centrală a orașului a fost lansată în spațiul public de primarul Ovidiu Crețu încă de anul trecut. ”În fața Palatului Culturii, în Piața Albert Berger vrem să facem și un patinoar. În anul viitor, dacă nu vom găsi pe cineva din timp pe care să îl contractăm să vină să facă patinoar, atunci ne vom implica noi și îl vom închiria și îl vom gestiona noi. Sau poate chiar vom cumpăra un patinoar, pentru că nu este chiar un capăt de țară. Eu aș prefera să folosesc serviciile oferite de mediul privat, pentru că este firesc așa. Adică să vină investitorul privat căruia eu să îi acord terenul la un preț avantajos sau poate chiar gratuit și el, din biletele pe care le vinde, să facă un profit” declara în luna decembrie a anului trecut primarul Ovidiu Crețu.

În ultimii ani, la Bistrița funcționa doar patinoarul ICE ARENA din spatele Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

0 notes
68 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.