La inițiativa consilierilor PMP, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud ar putea încheia un parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș

 -  -  11106


Consilierii PMP din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud au inițiat un proiect de hotărâre prin care propun încheierea unui parteneriat între administrația județeană și Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, a anunțat liderul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

Potrivit președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Universitatea din Târgu Mureș ar urma să autorizeze și să acrediteze studii universitare de licență și studii postuniversitare la Bistrița.

”Colegii mei din PMP, în special domnul doctor Lucian Pintea, împreună cu mai mulți colegi consilieri județeni, au propus în Consiliul Județean un proiect care va aduce beneficii în domeniul sănătății și educației pentru bistrițeni. Mai precis, s-a propus încheierea unui parteneriat între Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Universitatea de Medicină, Farmacie și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, în vederea organizării în județul nostru de studii universitare de urgență în domeniul în care universitatea de medicină e acreditată. Universitatea din Târgu Mureș ar urma să autorizeze și apoi să acrediteze studii universitare de licență și studii postuniversitare la Bistrița. Consiliul Județean va asigura infrastructura pentru aceste noi unități școlare, iar Spitalul Județean de Urgență Bistrița va asigura baza materială necesară instruirii practice a studenților”, a declarat Ionuț Simionca într-o conferință de presă.  

Liderul PMP Bistrița-Năsăud a adăugat că acest proiect va aduce o serie de beneficii, în special pentru absolvenții de liceu din județ.

Absolvenții de liceu din Bistrița-Năsăud pot să urmeze Facultatea de Medicină, Farmacie și Tehnologie chiar la ei acasă – context în care, desigur, va crește numărul de cadre medicale cu calificare superioară de la noi din județ. Un alt aspect foarte important pentru toți locuitorii județului este creșterea calității actului medical din Spitalul Județean de Urgență Bistrița prin creșterea nivelului de pregătire profesională a personalului medical deja existent”, a completat Simionca.

Proiectul de hotărâre care vizează încheierea acestui parteneriat se va afla pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud din data de 30 iulie.

La Bistrița mai au extensii încă două universități – Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN).

1 notes
231 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *