La mai bine de 3 ani de când au fost modernizate, stațiile de autobuz dotate cu afișaj electronic sunt tot nefuncționale. Ce are de gând primarul Ioan Turc în privința lor

 -  -  965


Între anii 2017 – 2018, Primăria municipiului Bistrița a modernizat un număr de 20 de stații de autobuz din oraș, însă acestea nu sunt funcționale nici astăzi. Consilierul USR PLUS Nicolae Pavelean a vrut să afle ce are de gând să facă municipalitatea în privința acestor stații și i-a cerut explicații primarului Ioan Turc.

”Știm cu toții că vechea administrație condusă de PSD, deși a cheltuit undeva la 4.300 de euro pe fiecare din cele 20 de stații de autobuz, nu a reușit în 3 ani nici măcar să le conecteze la o sursă de electricitate. Totuși, am aflat recent cu unul dintre aceste adăposturi a fost conectat la o sursă electrică, iar afișajul electronic este funcțional. Prin urmare, v-aș ruga să faceți o informare pentru cetățenii orașului cu privire la ce se va întâmpla cu aceste stații și când vor fi complet funcționale, așa cum sunt ele destinate, cu afișaj electronic”, a spus consilierul Nicolae Pavelean în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița.

Primarul Bistriței i-a răspuns consilierului și i-a spus că are de gând să promoveze un proiect care vizează nu doar aceste stații, ci toate din oraș.

Stațiile de autobuz arată rural, inclusiv cele noi care ar trebui să arate într-un anumit fel. Faptul că nu merg nici acele tabele electronice e evident. Am discutat cu colegii mei și dorim să venim cu un proiect de implementare a unui model european de stație de autobuz în Bistrița. Când spun acest lucru mă refer la design, confort și informații pe care aceste stații de autobuz trebuie să o ofere. Mai mult decât atât, cred că Primăria municipiului Bistrița poate câștiga prin intermediul reclamelor care pot fi amplasate în stațiile de autobuz. (…) Voi discuta și cu dumneavoastră pe acest subiect, aștept cu interes sugestii. (…) Alte 10 stații de autobuz urmează să fie amplasate pe traseul Liniei Verzi”, a spus primarul Ioan Turc.

În Bistrița există un număr de aproximativ 150 de stații de autobuz.

0 notes
90 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *